Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Beleszaladtunk a késbe

Nagyarányú vereséget szenvedett csapatunk Szegeden, Csiricsék már az első félidőben eldöntötték a meccset, húsz perc alatt kilenc hárompontost dobtak. 

SZTE-Szedeák - PVSK-PANNONPOWER 101-62 (25-17, 33-14, 24-18, 19-13)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 15. forduló. Szeged, Városi Sportcsarnok
Vezette: Győrffy, Frányó, Jakab L. 

SZTE-Szedeák: LILOV 20/12, BOLTICS 15/3, CSIRICS 12/6, Juhos 11/3, SULOVICS 22/3. Csere: Wirth 7/3, Vágvölgyi 2, RÉVÉSZ 12. Vezetőedző: Nikola Lazics. Pécsi VSK: Nelson 4, Supola 4, SMITH 20/6, Budimir 2, Sejfics 2. Csere: Halász 3, HARAZIN 17, Bíró O. 5/3, Antóni 5/3, Demeter, Krnjajski, Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

MKOSZ eredmény és statisztika >>

Az első pár perc után még azt hittük, hogy olyan lesz a Szeged elleni bajnokink, mint amire számítottunk is. Szoros, kiélezett csata. Nos, a hazai pályán játszó SZTE játékosai nem így gondolták, ugyanis az első negyed végén nagy rohamot indítottak, aminek köszönhetően nyolcpontos előnyhöz jutottak. A kétperces pihenőt követően pedig ugyanitt folytatták. Miközben nálunk sehogy sem akart összeállni a csapat játéka, Lilovék tettek róla, hogy ne is álljon. Külső dobásaikkal ugyanis szétzilálták a védekezésünket, mire a nagyszünethez értünk már kilenc triplánál járt Nikola Lazics legénysége, és majd harminc ponttal vezetett.

Azt gondoltuk, hogy a félidő pont jókor jött, de a harmadik negyed elején gyorsan kiderült, hogy erről sajnos szó sincs. Nálunk csak Smith és a csereként főszereplővé előlépő Harazin tudott extrát betenni a közösbe, az ellenfél azonban azt is elbírta, hogy a az első húsz perc után már nem mentek be a külső dobások. Sulovics közelről is nagyon hatékonyan dolgozott. Az utolsó negyedhez érve már Csirke Ferenc is jobbnak látta, ha a cserék vannak fent a pályán, mivel időközben már mínusz negyvennél jártunk, a győzelem esélye elveszett. Végül a közte negyven nem lett meg, de a 101-62-es vereség nagyon fájó.

Csirke Ferenc: - A Szeged kihasználta puha védekezésünket, és a támadásban is nagyon sok hibával játszottunk. A többi gondolatom nem publikus...