Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megválasztották a kosárlabdázók legjobbjait

A BM-i Kosárlabdázók Szövetsége díjkiosztó ünnepségén a PVSK játékosai több díjat vehettek át.

A Bagolyvár étteremben tartotta az elmúlt év díjátadó, értékelő ünnepségét a sportág Megyei Szövetsége. Az eseményen megjelent Bodnár Péter az Országos Szövetség Főtitkára, Janovics László a BM-i Kosárlabda Szövetség elnöke, Czerpán István a PVSK elnöke, és más prominens személyiség, valamint a díjazottak, azok edzőik, illetve képviselőik.

Janovics László a Megyei Szövetség elnöke sikeresnek és eredményesnek ítélte az elmúlt esztendőt. A díjazottaknak gratulált, de egyben kiemelte, hogy a jelenlévők példaképek is, munkájukkal, magatartásukkal irányt mutatnak a fiatalabb korosztályoknak. Felhívta a figyelmet arra, hogy örvendetesen emelkedő játékos létszámot, nem követi az infrastruktúra fejlődése. Bodnár Péter méltatta az előző esztendőt, a megyében folyó, elsősorban az utánpótlásra kihegyezett oktató-nevelő munkát, és azt, hogy például Pécsett három első osztályú csapat is van. A szakemberek képzése a legfontosabb feladat, a TAO jótékony hatásának eredményeként a megnövekedett csapat számokat, megfelelő edzői kar vezesse.

A szavazáson számos PVSK-ban szereplő játékos is kategóriájának legjobbja lett, ők a következők:

Felnőtt profi férfi játékos: Veljko Budimir
U13 lány: Hajgató Regina
U15 lány: Szűcs Luca
U18 fiú: Boris Krnjajski
U20 fiú: Antoni Csanád
Év amatőr edzője: Vojtek Aurél (PVSK III.)
Férfi utánpótlásedző: Juhász Olivér (NB I.B., U20)

Baranya Megye 2016. évi profi edző különdíját a Pécsi VSK-PANNONPOWER NB I-es felnőtt csapatának szakmai vezetője, Csirke Ferenc kapta. Ő egyébként a FIBA 3x3 játék szövetségi kapitányaként, Bíró Olivérhez, és dr. Teszler Sándorhoz hasonlóan, különdíjat kapott. A díjak átadása után az ünnepség fehér asztal melletti baráti beszélgetéssel folytatódott.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria