Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tart a lendület, Debrecenben is győztünk

Idegenben győztük le  a Debrecent, s ezzel meg is előztük a tabellán és az 5. helyen állunk.

Debrecen - PVSK-Mecsek Füszért 6-8 (1-3, 0-2, 2-2, 3-1)
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 11. forduló. Debrecen, Városi Sportuszoda

PVSK: Barát, Horváth, Gogov, Csaba, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Safrenkó, Lajkó, Kolozsi, Rakonjac, Krizsán, Opacak, Józsa. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gólszerzők: Szőke 3, Busilacchi 2, Kállay (Debrecen), illetve Csacsovszky E. 2, Kolozsi 2, Csacsovszky A., Macsi, Csaba, Gogov (PVSK).

Tovább tartja jó formáját a PVSK-Mecsek Füszért, amely őrült meccset játszott a Debrecennel. A Komjádi-kupa decemberi megnyerése és a Vasas múlt szombati legyőzését követően Debrecenbe látogatott Lukács Gergely együttese. Pár percnyi ébredezés után hatalmas tempót mentünk, Tomasso Busilacchi gólját öt PVSK-s találat követte, a harmadik negyed derekán pedig 7-2-re vezetettünk.

Innen kezdett – talán kicsit minden mindegy alapon – nagy hajrába a Debrecen, és másfél perccel a lefújás előtt 7–6-ra zárkózott fel. A mi szempontunkból a legjobbkor (a hazaiaknak nyilván a legrosszabbkor) érkezett Csacsovszky Erik második gólja, amely után még 64 másodperc maradt a meccsből. A Debrecen első támadásánál Barát Ferenc védett (a kapusunk a lövések 63 százalékát hárította!), három másodperccel a lefújás előtt pedig hiába kapott fórt a hazai gárda, a dudaszó pillanatában támadóhibát ítéltek a bírók. Így a PVSK-Mecsek Füszért két meccsen (a hazai döntetlen után, a mai győzelemmel) négy pontot szerzett a Debrecennel szemben, sőt a tabellán is megelőzte riválisát és jelenleg az 5. helyen áll.

Lukács Gergely: - Azt mondtam a játékosaimnak, hogy ez a szezon legértékesebb győzelme, jól felkészített, erős csapatot győztünk le. Gratulálok a fiuknak!

---
Az A-csoport állása a 11. forduló után:
1. Szolnok 30 (pont)
2. OSC 26
3. Vasas 19
4. Szeged 17
5. Pécs 14
6. Debrecen 11
7. Szentes 7
8. KSI 0