Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Magabiztosan nyertük a TV-s meccset

Élő közvetítés, teltházas mérkőzés, szenzációs hangulat és magabiztos győzelem. Kell ennél több...

PVSK-Mecsek Füszért - Vasas 11-7 (4-3, 3-1, 3-2, 1-1
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 10. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

PVSK: Barát, Horváth, Gogov, Csaba, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Safrenkó, Lajkó, Kolozsi, Rakonjac, Krizsán, Opacak, Józsa. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gólszerzők: Gogov 3, Csacsovszky A. 2, Csacsovszky E. 2, Rakonjac 2, Horváth Zs., Opacak (PVSK), ill. Babay 2, Marnitz G., Bóbis, Burián, Njegovan, Koopman (Vasas).

A TV-s meccsen (az M4 Sport élőben adta) a lelkes szurkolók dugig megtöltötték az Abay Nemes Oszkár Sportuszodát, így remek hangulatban fogadhatta a friss Komjádi-kupa győztes PVSK-Mecsek Füszért a Vasas együttesét.

Remekül kezdett a PVSK: Csacsovszky Alex centergólja, majd Horváth Zsombor akciógólja nyitotta a meccset, egy perc után 2-0 állt a táblán. A vendégek aztán egyenlítettek, hiszen Jesse Koopman, majd Babay Árpád is "betett" egy fórt. Záporoztak a lövések, élvezetes volt a meccs és szenzációs a hangulat. 4-3-mal zárult az első menet. A 2. játékrésztől már hátul is jobban zárt a Pécs, és Barát Ferenc is elkapta a fonalat. Érezhetően nagyon akart Lukács Gergely csapata, így pedig hiába próbált meg mindent a fővárosi csapat, két gólnál közelebb nem tudott felzárkózni. A PVSK játékosait hajszolta a közönség, végig hatalmas tempót diktáltak a hazaiak. A mérkőzés úgy zárult, hogy három negyedet megnyerve, a végjátékot 1-1-re hozva, 11-7-re magabiztosan nyertük a meccset.

Rég láttunk az Abay Sportuszodában ennyi nézőt, szurkolót, illetve vendéget. Ez a TV-s mérkőzés remek "reklámja" volt a pécsi vízilabdának és a PVSK-nak. Folytatás egy hét múlva Debrecenben.

Lukács Gergely: - Büszke vagyok a csapatra! Fantasztikus, hogy milyen energiákat tettek bele a meccsbe a srácok. Jól védekeztünk. Az elején ugyan kicsit lyukasak voltunk, de utána összeálltunk és rendeztük a sorokat. Jöttek a blokkok, jó volt a kapusteljesítmény, és elöl szépen értékesítettük a helyzeteinket. Köszönjük a közönségünknek ezt a fantasztikus estét!

A mérkőzés az M4 Sport weboldalán (Médiaklikk) itt nézhető meg >>

A-csoport állása a 10. forduló után:

1. Szolnok 27 (pont)
2. OSC 25
3. Vasas 19 
4. Szeged 16 
5. Debrecen 13 
6. PVSK-Mecsek Füszért 11 
7. Szentes 4 
8. KSI 0