Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Az elmúlt félévet értékelték a labdarúgók

Nagy tervekkel, és megyei viszonylatban jegyzett játékosok igazolásával, vágott neki labdarúgó csapatunk a 2016/17-es bajnokságnak. Évzárót tartott a Labdarúgó Szakosztály.

A vezetés az egyesület centenáriumi évforduló jegyében zajló három éves időszak fontos stratégiai szakosztályának tekinti a régen nagy sikereket megért labdarúgó szakosztályt. Az őszi szezon vegyes képet mutatott, voltak kiváló játékkal fűszerezett szép győzelmek, de nem várt vereségek is, és a jelenlegi nyolcadik helynél előrébb lehet végezni a tavaszi szezonban a tabellán. “Fehér asztal mellett” mondja sokszor a köznyelv, ha valamit a békés poharazgatás, finom falatok kíséretében próbálnak reálisan elemezni. Most ugyan sárga asztalterítő volt a díszlet, az üdvözlő, és az elmúlt félévet górcső alá helyező beszédek így is elhangzottak a PVSK-s focisták záró bankettjén, a Jóbarát Vendéglőben.

Erdős Tibor a szakosztály vezetője a stratégia ismertetése során elmondta, 2019-re, a megfelelő lépcsőfokok beiktatásával, NB III-as csapatot szeretne a vezetés. A lehetőség és a feltételek adottak, most már a játékosokon múlik a további jó szereplés.

Czerpán István a PVSK elnöke kiemelte, a csapathoz erősítések érkeztek, és a vezetés hathatós támogatása mellett érkezhetnek is a közeljövőben. Az elnök szerint, ahhoz, hogy a jó feltételek realizálódjanak, rengeteg munka szükséges. Ehhez a csapat minden egyes tagjának a maximumot kell nyújtania tavasszal.

Leikauf Tibor a PVSK Labdarúgó Kft. ügyvezetője kiemelte, bízik abban, hogy rövid időn belül ismét régi időket idézi majd az együttes játéka. Az elmúlt öt évben sokszor sikerült kimászni a gödörből, most sem könnyű a helyzet, de a feltételek nagyon jók, ami biztosíték lehet a jó szereplésre. Az eredményesség nyomán, a nézők is visszatérnek majd.

Balázs Péter vezetőedzőtől megtudtuk, egy 10 napos pihenő után, január 3-án, kedden folytatódnak az edzések. Már az újév első hétvégéjén, edzőmeccset játszik a csapat, az ellenfél január 7-én szombaton 10 órakor a Verseny utcai műfüves pályán az NB III-as Komlói Bányász lesz. Reméljük, erre a meccsre, és a tavaszi összes bajnoki találkozóra is érdemes lesz kilátogatni a Verseny utcába.

​Nyilas László