Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Olcsóbb fenyő, szaloncukor: a Szeged ellen zárjuk az évet

Szerda este 18 órakor, a Szeged elleni hazai meccsel zárja az évet a PVSK-PANNONPOWER, amely egy győzelemmel ott ragadhat a tabella harmadik helyén a téli szünetre is.

De nem csak ezért éri meg kijönni, ugyanis szurkolóinknak karácsony előtt ajándékokkal igyekszünk kedveskedni.

Nem nagyon van ember, aki azt mondaná, hogy a SZEDEÁK győzhet Pécsett. Egyrészt, ha a két csapat formáját hasonlítjuk össze, nem is kérdés, hogy a mieink felé billen a mérleg nyelve – előző három meccsünket nyertük, ebből kettőt idegenben –, másrészt ebben a bajnoki kiírásban a Lauber Dezső Sportcsarnokban hibátlanok vagyunk.

A Szeged a hétvégén a Vasas otthonában vereséget szenvedett, így ellenfelünk önbizalma biztosan nincs a csillagok között. Ugyanakkor van két olyan játékosa, akik akár egyedül is képesek eldönteni egy-egy meccset, így óvatosnak kell lennünk. Ivan Lilov az NB I. második legponterősebb játékosa jelen pillanatban, húsz pont feletti átlaggal, Andrija Csiricset pedig aligha kell bemutatni bárkinek is Pécsett. Egy csapat persze nem két emberből áll, de ha őket hatástalanítani tudjuk szerda este, akkor az hatalmas lépést jelenthet számunkra a nyolcadik győzelmünk megszerzése felé. Ami már csak azért is fontos lenne, mert a hazai veretlenségünk megőrzése mellett a karácsonyi pihenőt a dobogón tanyázva tölthetnénk.

Könnyű biztosan nem lesz a Szeged elleni meccs, de mikor legyünk bizakodóak, ha nem most?

Csapatunkkal kapcsolatos hír, hogy csapatkapitányunk, Veljko Budimir a Paks elleni meccsen megszerezte 2000. pontját a PVSK színeiben, amihez természetesen ezúton is gratulálunk neki. Ezzel Budimir a klub örökranglistájának második helyén áll, a legtöbb pécsi mezben dobott pont Dragan Alekszics nevéhez fűződik, aki 2148 ponttal áll az élen. A bedobott hármasok tekintetében is szép számnál jár már horvát légiósunk, hiszen a Pakson elhintett négy trojkával összesen már 201-nél jár a számláló. Érdekesség, hogy ebben a mutatóban is Alekszics előzi csak meg, ő 250-nel zárta pécsi pályafutását.

Az biztos, hogy mind a két mutatóban elérheti a csúcsdöntést Budimir, de míg a tripláknál erre még valószínűleg várni kell, a pontlistán akár már ebben a szezonban is átveheti a vezetést. Arról nem is beszélve, hogy míg Alekszics 241 meccsen hozott össze 2148-at, addig Budimirnek a 2000-hez mindössze 114 találkozóra volt szüksége.

Idei utolsó mérkőzésünkre nem csak a sportérték miatt lesz érdemes kijönni, ugyanis csapatunk több mindennel igyekszik kedveskedni szurkolóinknak.

Az OtthonNet Kft jóvoltából 1000 darab ajándékkupont osztunk ki a megvásárolt belépők mellé, amelyekkel 1000 forintos kedvezménnyel lehet fenyőfát vásárolni a három pécsi LIDL – Puskin tér 22., Siklósi út 52/a, Lahti u. 45. –, és az Árnyas utca 25. szám alatti ALDI parkolóiban. Ha tehát felhasználják a kártyát, olyan, mintha ingyen szurkolták volna végig a Szeged elleni meccset.

A Mecsek Tea felajánlásának köszönhetően szerda este minden ötszázadik vendégünk egy ajándékkosárral gazdagabban térhet majd haza, csapatunk a SZEDEÁK elleni találkozó végén pedig egy kis szaloncukorral kedveskedik majd szurkolóinknak.

Kiemelt partnerünk, a GP Consulting korábbi akciójának is most lesz az eredményhirdetése. Azon szurkolóink között, akik a GPC-n keresztül igényelték a 130.000 Ft-os adójóváírást egy nyugdíjbiztosítás megkötésével, most sorsoljuk ki a GPC által felajánlott kétszemélyes, kétéjszakás, félpanziós wellness hétvégét az esztergomi, négycsillagos Bellevue Hotelbe.

Program:

2016.12.21. 15:30 | PVSK-PANNONPOWER - SZTE-SZEDEÁK, U20
Férfi Kosárlabda NB I. U20, 2. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2016.12.21. 18:00 | PVSK-PANNONPOWER - SZTE-SZEDEÁK
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 2. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ eredmény és statisztika:

Link: www.pvsk.hu
Link: www.facebook.com/PVSKPanthers

Friss eredmények, képek és videók a helyszínről...

---
2. kép: Az NB I. tabellájának 3. helyén várjuk a SZTE-SZEDEÁK csapatát.