Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Pontosan zártuk az évet

Hatalmas véghajrát produkálva hoztunk el egy pontot Szegedről. Kár az első negyedért.

Szeged - PVSK-Mecsek Füszért 11-11 (3-0, 5-6, 2-2, 1-3)
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 8. forduló. Szeged, Városi Sportuszoda

PVSK: Barát, Horváth, Gogov, Csaba, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Safrenkó, Lajkó, Kolozsi, Rakonjac, Krizsán, Opacak, Józsa. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gólszerzők: Sedlmayer 2, Manhercz K. 2, Manhercz Á. 2, Kiss Cs., Illés S., Sánta, Pellei F., Basara (Szeged), illetve Rakonjac 3, Csacsovszky E. 2, Kolozsi 2, Lajkó 2, Csacsovszky A., Horváth Zs. (PVSK).

MVSZ eredmény és statisztika >>

Az elmúlt hetek formája alapján nagyon reménykedtünk a pontszerzésben annak ellenére, hogy ebben a szezonban már kétszer is kikaptunk a szegediektől Pécsett. A mérkőzés eleje nem is sikerült valami fényesen a hazaiak 3-0-ra mentek az első negyedben. A második játékrész sem indult jól, 5:22-nél 6-1-et mutatott az eredményjelző. És ekkor fordult a kocka és elkezdtünk kapaszkodni. Ez eleinte csak a felzárkózásra volt elegendő, a Szeged magabiztosan vezetett, de ellépni már nem tudott. A PVSK-Mecsek Füszért nagyon elszántan, harcosan játszott. A 3. negyed elején feljöttünk egy gólra, 9-8 volt az eredmény a Tisza partiak javára. Az utolsó felvonás 7. percében Kolozsi akciógóljával egyenlítettünk, 11-11. Volt még hátra 3 perc, ami azzal foglalható össze, hogy mindkét oldalon kimaradtak helyzetek és mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de maradt a 11-11-es döntetlen. Ha telhetetlenek lennénk, sajnálhatnánk az első negyedet. Ha jobban kezdünk talán nyerhettünk is volna, talán…

A PVSK-Mecsek Füszért az elmúlt fordulókban ígéretes formát mutatott. Ha ezt Lukács Gergely csapata át tudja menteni a 2017-es évre eredményes bajnokságot zárhatunk.

Legközelebb a PVSK a Vasast fogadja hazai pályán 2017. január 14-én szombaton.

Az A-csoport állása a 8. forduló után:

1. Szolnok 24 pont 
2. OSC 22 
3. Vasas 19 
4. Szeged 16 
5. Debrecen 10 
6. PVSK-Mecsek Füszért 8 
7. Szentes 4 
8. KSI 0