Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szegeden zárjuk az évet

A PVSK-Mecsek Füszért az OB I. 9. fordulójában Szegedre utazik és pontosan zárná az évet.

A 2016-os év utolsó bajnoki mérkőzését játsszuk szerda este 18:30-kor a Szeged ellen idegenben. Ha a 8. forduló eredményeit megnézzük akár azt is írhatnánk, a két meglepetéscsapat küzd meg egymással. A Tisza partiak az eddig nem sokat mutató Szentes ellen 5-5-ös döntetlent értek el és ez sokakat meglepet. A PVSK-Mecsek Füszért talán a forduló meccsén egy góllal (10-9-re) kapott ki az bajnokesélyes OSC-től, és ez mindenkép meglepően bravúros teljesítmény volt.

Az OSC-hez hasonlóan a szegediekkel is már többször játszottunk a szezonban. A Magyar Kupában szoros 12-13-as meccset vívtunk, a 2. fordulóban pedig Pécsett simán 12-5-re kikaptunk. A Szeged az A-csoport tabelláján jelenleg a negyedik 15 ponttal, a PVSK a hatodik 7 ponttal.

Lukács Gergely vezetőedzőt kérdeztük:

- Más mérkőzés lesz a szegedi, mint az utóbbi két bajnoki volt. A Szeged az elmúlt két fordulóban pontokat hullajtott, így nyilván kettőzött erővel szállnak vízbe, nekik sok múlik a szerdai meccsen, de mi is teljes fegyverzettel megyünk! Nem fogjuk olcsón adni a bőrünket! A csapat most úgy tűnik, hogy ráérzett arra a játékstílusra, ami a leginkább illik hozzánk és a taktikai elképzeléseink is egyre inkább ülnek.

- Azonban, ahogy az elején jeleztem ez egy új mérkőzés lesz, még rá kell tennünk egy lapáttal az OSC elleni teljesítményre ahhoz, hogy pontokkal térjünk haza. A küzdeni tudást, harci szellemet tovább kell csiholni, szigorúan és fegyelmezetten védekezni és a kulcs szituációkban higgadtan dönti. Ezek lesznek a kulcsai a szerdai pontszerzésünknek.

Hozzon egy plüss állatott akciónk folytatódik!

A PVSK-Mecsek Füszért játékosai és vezetői már készülnek a karácsonyra és a Keleti Városrészi Óvodákkal közösen plüss állat gyűjtésbe kezdtek. Aki teheti, adjon le az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában (az arra kijelölt helyen) egy kis kedvencet és ezzel segítsen megajándékozni a keleti városrész óvodásait. Köszönjük!

Program:

2016.11.23. 18:30 | Szeged - PVSK-Mecsek Füszért
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 9. forduló. Szeged, Városi Sportuszoda

ÉLŐ eredmény és statisztika:

Link: www.pvsk.hu
Link: www.facebook.com/PVSK-Füszért