Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Majdnem csoda, de így is szép volt!

Az év utolsó hazai bajnokiján bravúros játékkal végig egyenrangú ellenfele voltunk az OSC-nek.

PVSK-Mecsek Füszért - OSC-Újbuda 9-10 (2-2, 1-3, 3-2, 3-3)
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 8. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

PVSK: Józsa, Horváth, Gogov, Csaba, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Safrenkó, Lajkó, Kolozsi, Rakonjac, Krizsán, Opacak, Sólyomvári. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gólszerzők: Gogov 4, Csacsovkszy E., Macsi, Krizsán, Opacak, Rakonjac (PVSK), illetve Bundschuh 2, Juhász Zs. 2, Salamon F. 2, Brguljan 2, Német T., Kovács G. (OSC).

MVSZ eredmény és statisztika >>

Ha a Szolnok elleni meccs után azt írtuk, hogy pazar második félidőt produkált csapatunk, akkor most bátran kijelenthetjük, végig bravúrosan játszottunk. Jól is indult a találkozó, a labdát Csacsovszky Erik hozta el, így mi vezethettük az első támadást. Az első gólra bő három percet kellet várni, a PVSK szerezte meg a vezetést Krizsán András talált be. Az OSC kiegyenlített és a vezetést is átvette, de nem hagytuk ellépni a bajnokesélyest, egyenlítettünk (2-2). A 2. negyed is pécsi vezetést hozott Rajonjac emberelőnyből ismét megszerezte a vezetést. A fővárosiak megrázták magukat és zsinórban három gólt lőttek, már 5-3-ra vezettek a félidőben.

Nem sokan fogadtak volna arra, hogy a 3. játékrészben mi is megszórjuk az OSC-t. Opacak, Gogov és Macsi Patrik góljaival háromszor találtunk be Bisztritsányi Dávid kapujába és vezettünk 6-5-re. Egy emberelőny kihasználva és egy büntetőt értékesítve átvették a vezetést a vendégek és 6-7-es állásnál vártuk az utolsó negyedet. Egyenlítettünk, Csacsovszky Erik akciógólt lőtt, majd megint vezetett az OSC, de mi ismét egyenlítettünk. Gogov a második találatát szerezte, három perc volt hátra (8-8). Az OSC az utolsó percekben még egy lapáttal „rápakolt” két akciógól után 10-8-ra vezetett. Eldőlni látszott a mérkőzés, de a fiúk nem így gondolták, hajtottak az egyenlítésért. 47 másodperccel a vége előtt Gogov 9-10-re módosította az állást, de egyenlíteni már nem sikerült, így ez lett a végeredmény.

A PVSK-Mecsek Füszért bátran és eredményesen játszott, végig egyenrangú ellenfele volt a bajnokesélyes és BL résztvevő OSC-nek. A 2016-os év utolsó OB I-es mérkőzése november 23-án szerdán a Szeged ellen lesz idegenben. Hasonló teljesítmény esetén meglepetést is szerezhetünk…

Az A csoport állása a 8. forduló után:

1. OSC 22 pont
2. Szolnok 21
3. Vasas 16
4. Szeged 15
5. Debrecen 7 (70–87)
6. PVSK Mecsek Füszért 7 (73–92)
7. Szentes 4
8. KSI 0