Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nagyon megvertük a MAFC-ot

Volt két jó ötperces periódusa a MAFC-nak ellenünk – csak hát a meccsek negyven percesek…

MAFC - PVSK-PANNONPOWER 58-92 (19-27, 9-19, 18-24, 12-22)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 8. forduló. Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Vezette: Pálla, Frányó, Kulcsár. 

MAFC: D. Smith 16/3, Misek 8, Kovács Ád. 4, Sihota 11/3, Pápai 7. Cs.: Hardin 2, Lakits 4, Kucsora 2, Molnár M. 4, Bordács. Vezetőedző: Garai Péter. PVSK: Nelson 11, Supola 19/15, C. Smith 10/3, Budimir 11/9, Sejfic 14. Csere: Bíró 3/3, Harazin 8, Halász 14/3, Popgyákunik, Kővágó-Laska 2, Demeter, Krnjajski. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ahhoz képest, hogy mennyire tartottunk a fővárosi MAFC-tól, nagyon simán sikerült megvernünk a péntek esti vendéglátónkat. De ne rohanjunk ennyire előre! Már csak azért se, mert az első öt percben semmi sem előlegezte a nagy győzelmünket: a hazaiak ugyanis jól játszottak, a meccs hatodik percében még vezettek. Azután azonban egyszerre megállt náluk a tudomány, s pillanatok alatt elléptünk nyolc ponttal tőlük.
Aztán a második negyed már csak rólunk szólt: sorra szereztük a szép kosarakat, volt, hogy már hússzak is mentünk – nagyon úgy nézett ki, hogy már a nagyszünetre eldöntjük a találkozót. Pláne azért bízhattunk ebben, mert mindenki jó formában játszott, és a benti és a kinti dobásaink is nagyon ültek.

A harmadik negyedben aztán kicsit felpörgött a MAFC, pillanatok alatt tíz pontra csökkentették a hátrányukat – ám kiderült, hogy ezen az estén tőlük ez volt a maximum. Megint jött néhány lélekromboló pécsi hármas, s jó tizenöt perccel a vége előtt már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a végén. Végül harmincnégy ponttal nyertünk – ez pedig a legoptimálisabb elvárásainkat is felülmúlta.

Összességében egy fontos győzelmet arattunk pénteken este: részint ez volt az első idegenbelink a szezonban, részint pedig nagyon elpáholtuk a házigazdákat – az a csapatot, amelyet eddig hazai pályán mindenkinek feladta a leckét…

Csirke Ferenc: - Úgy érzem, a fiúk maximálisan megvalósították az elképzeléseket. Sihotát és Smith-t sikerült kivenni a játékból, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Poscic nélkül azért szűkebb lett a MAFC repertoárja.