Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ismét nemes ügy mellé álltak a PVSK pólósai

A pécsi Borsóházban sajtótájékoztatón mutatták be a PVSK-Mecsek Füszért pólósai, hogy miként tudnak segíteni a súlyosan és halmozottan sérült gyerekek mindennapjait segítő központnak.

A sajtó képviselőit De Blasio Domenico PVSK vízilabda szakosztályának vezetője köszöntötte elsőként, majd kiemelte, hogy a pécsi Borsóház sokkal nagyobb elismerést és támogatást érdemelne, mint amelyet most kapnak a terápiára szoruló gyerekekkel foglalkozó gyógytornászok és orvosok. Ebben szeretne segítséget nyújtani a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapata azzal, hogy a játékosok a felszereléseiken büszkén viselik a Borsóház logóját.

- Bízunk benne, hogy ha másban nem is, de legalább abban tudunk segíteni azoknak a családoknak, akik rendszeren az itteni intenzív terápiákra járnak, hogy felhívjuk a figyelmet a kezelések fontosságára és a családokat érintő nehézségekre. Szeretnénk ismertebbé tenni az itt dolgozók munkáját és az itteni gyógymódokat, hiszen nagyon sok városban fordulunk meg a mérkőzések alkalmával, így bárhol felfigyelhetnek a Borsóház logójára és akár támogatókat is szerezhetünk a rászoruló családoknak, gyerekeknek – árulta el De Blasio Domenico szakosztályvezető.

Kismandor Csilla, a Borsószem Gyermekfejlesztő Egyesület elnöke és a Borsóház-Budapest intézményvezetője megköszönte a PVSK pólósainak segítőkészségét és röviden bemutatta, hogy miben is tud segítséget nyújtani a pécsi intézmény az ide érkező gyerekeknek és felnőtteknek.

- A pécsi intézményvezető kolléganőmmel, Spohn Kingával mindketten érintett szülők vagyunk, így igyekeztünk olyan szakembereket magunk köré gyűjteni, akik hatékony terápiákkal képesek segíteni a mozgásukban korlátozott gyerekek és felnőttek mindennapjain, így nem szükséges külföldre utazni súlyos pénzeken, amelyet sok család nem engedhet meg magának. Mi is rengeteg terápiát kipróbáltunk már, amelyek nem bizonyultak megfelelőnek, szükség volt egy folyamatos, intenzív kezelésre, amely most már egy éve a pécsiek számára is elérhető. Jelenleg is nagyon sok család vár arra, hogy hasonló kezeléseken vehessen részt, de az anyagi helyzetük erre nem ad lehetőséget. Ezért is tartjuk fontosnak az ilyen kezdeményezéseket, mert ezekkel tudjuk csökkenteni a terheket. Eddig tizenkilenc család kapott tőlünk támogatást, bérletet, amelyet a külső támogatásoknak köszönhetően tudtunk előteremteni. A vízilabdázókkal jelenleg azon is munkálkodunk, hogy ingyenes csoportos gyógyúszáson is tudjuk fejleszteni a gyerekeket, amely nagy előrelépést jelentene számukra – árulta el Kismandor Csilla.

A Borsóház honlapja >>