Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bátor játék, főleg a második félidőben

Nem ijedtünk meg a címvédő Szolnoktól, bátran játszottunk. A második félidőt 3-3-ra hoztuk.

PVSK-Mecsek Füszért - Szolnoki Dózsa 8-15 (1-5, 4-7, 1-1, 2-2)
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 7. forduló. Pécs, Abay N. O. Sportuszoda

PVSK: Józsa, Horváth, Gogov, Csaba, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Szabó E., Safrenkó, Lajkó, Kolozsi, Rakonjac, Krizsán, Opacak, Sólyomvári. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gólszerzők: Gogov 3, Rakonjac 2, Csacsovszky E., Krizsán, Szabó E. (PVSK), illetve Alekszics 3, Vámos 2, Fülöp 2, Varga Dénes 2, Younger 2, Kis G., Mezei, Gocics, Crousillat (Szolnok).

MVSZ eredmény és statisztika >>

Azt írtuk az előzetesben, hogy a KSI elleni győzelem és az előző fordulókban megszerzett 7 pont tudatában nyugodtan készülhetünk a szolnoki sztárcsapat ellen. Talán túl nyugodtan is kezdtünk, mert az első negyedben 5-1-re ment a címvédő Szolnok. A 2. játékrészben tovább nőtt a vendégek előnye, de a PVSK Gogov 2, Krizsán, illetve Csacsovszky Erik góljaival jelezte nem adja fel. A szünetben 12-5-re magabiztosan vezetett a Szolnok és azt lehetett gondolni beleszaladhatunk egy nagy zakóba. Nem így lett! A PVSK-Mecsek Füszért rendezte sorait, főleg a védekezésünk lett magabiztosabb. A 3. negyed 1-1, a 4. 2-2 lett, ami összességében 3-3-as félidőt jelentett. A mérkőzés végén (13 másodperc volt hátra) a Szolnok szerzett még gólt, így lett a végeredmény 15-8-as vendéggyőzelem. A PVSK-Mecsek Füszért nincs egy súlycsoportban a Szolnokkal, de a második félidőben (időnként) bizonyítottuk, hogy talán mégis…

A 7. forduló után két hét szünet következik a bajnokságban, legközelebb november 19-én játszanak majd a csapatok. A PVSK a csoport másik "nagyágyúját" az OSC-t látja vendégül.

Lukács Gergely vezetőedző nyilatkozata (videó) >>

A 7. forduló után az "A" csoport állása: 

1. OSC 19 pont 
2. Szolnok 18 pont 
3. Szeged 14 pont 
4. Vasas 13 pont 
5. Debrecen 7 pont 
6. PVSK-Mecsek Füszért 7 pont 
7. Szentes 3 pont 
8. KSI 0 pont