Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Újabb győzelem idegenben

Ahogy terveztük, a lendületünk tovább tartott. Magabiztosan győztünk idegenben a KSI ellen.

KSI SE - PVSK-Mecsek Füszért 10-14 (2-3, 5-6, 2-1, 1-4)
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 6. forduló. Budapest, Hajós A. Sportuszoda

PVSK: Barát, Horváth, Gogov, Csaba, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Safrenkó, Lajkó, Kolozsi, Rakonjac, Krizsán, Opacak, Józsa. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Gólszerzők: Berki 3, Lévai, Balla, Kósa, Zerinváry, Teleki, Bóbis, Horváth Á. (KSI), illetve Csacsovszky A. 3, Rakonjac 3, Kolozsi 2, Gogov 2, Csacsovszky E., Macsi, Csaba, Krizsán (PVSK).

A mérkőzés előtt azon gondolkodtunk, hogy a PVSK hetek óta tartó jó formája kitart-e a KSI elleni mérkőzésen is. Kitartott! Már a vezetést is mi szereztük meg az elején, Krizsán emberelőnyből talált a budapestiek hálójába. A KSI a 3. negyed végéig elég jól tartotta magát, sőt a második negyed közepén Berki Richárd második találatával 6-5-re még vezetett is egy kis időre. A meccs sokkal nagyobb küzdelmet hozott, mint a végeredmény mutatja, de a 4. negyedben átvette a játék irányítását csapatunk és hengerelt. Macsi, Csacsovszky A. Gogov, illetve Csaba találataival 4-1-re nyertük a végjátékot és magabiztos 14-10-es győzelmet aratottunk. Most 7 pont birtokában nyugodtan várhatjuk a Szolnokot szombaton, ahol a tisztes helytállás lehet csak a célunk.

Lukács Gergely: - Gratulálok a csapatomnak! Sokkal nehezebb volt ez a győzelem, mint amilyennek kívülről tűnhet, mert első sorban magunkat kellett legyőzni a sikerhez. Nagyon szerettünk volna győzni és ennek megfelelően rengeteg energiát fektettünk a meccsbe, de amikor elléphettünk volna több góllal, akkor rendre rossz döntést hoztunk, amit a KSI kihasznált és végig nyomás alatt tartott minket. Három kulcsmomentuma volt a meccsnek, ami miatt nyerni tudtunk. Az első, amikor 4-2-es vezetésünk után ellenfelünk 5-4-re átvette a vezetést, de az időkérés után azonnal egyenlíteni tudtunk. A második, amikor 10-9-nél kivédekeztünk a 3. negyed végén egy emberhátrányos helyzetet, míg a harmadik, hogy az utolsó negyed elején gyorsan két helyzetünket is belőttük. Ezek voltak a siker apró zálogai. Az előző mérkőzésekhez hasonlóan igazi csapatként dolgoztunk és ez hozta meg a végén a sikert. Ezzel a meccsel most lezárult egy etap, jönnek a sztárcsapatok, azok más típusú meccsek leszek és mi ki is fogjuk használni ezt az időt, hogy keményen dolgozva tovább haladjunk előre.

---
Az "A" csoport állása a 6. forduló után:

1. OSC 16 pont 
2. Szolnok 15 pont 
3. Szeged 11 pont 
4. Vasas 10 pont 
5. PVSK-Mecsek Füszért 7 pont 
6. Debrecen 7 pont 
7. Szentes 3 pont 
8. KSI 0 pont