Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megy a kemény játék is

Egy olyan csapatot gyűrtünk le, amellyel nagyon sok gárda meg fog szenvedni ebben a szezonban.

PVSK-PANNONPOWER - KTE 77-69 (21-11, 18-20, 21-22, 16-16)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 5. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 1300 néző
Vezette: Benczur, Tőzsér, Radnóti. 

PVSK: Nelson 11, Supola 8/6, Smith 16/9, Budimir 17/3, Sejfic18. Csere: Halász, Harazin 2, Bíró, Antóni 5/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc. KTE: Pongó Máté 7, Camphor 18/12, Djeraszimovics 16, Ivosev 7/3, Karahodzsics 8. Csere: Pongó Martin 2, Molnár 2, Mészáros 6, Hegedűs. Vezetőedző: Forray Gábor.

Azt mindenki pontosan tudja, hogy a Kecskemét nagy erőssége az, hogy a játékosok többsége már évek óta itt kosarazik, így álmukból felkelve is tudják, melyik támadás fut éppen, kinek hol kell helyezkedni, s így tovább. Ez pedig azt jelenti, hogy minden gárdának nagyon meg kell harcolnia a győzelemért ellenük – mi pedig megharcoltunk, és győztünk.

Mondjuk az első öt perc után azért azt hittük, könnyebb lesz. Belekezdtünk ugyanis, Sejfic és Smith is betalált, a védekezésünk is rendben volt, úgyhogy pillanatok alatt tíz ponttal elhúztunk. Jó, nem gondoltuk, hogy innentől nincs megállás, a második negyedben meglesz a közte húsz, és így tovább, de azért jó volt az eredményjelzőre nézni. És jó volt még a negyed végén is, hiszen még mindig nálunk volt a n agy előny. Aztán a második tíz percben felpörgött a Kecskemét, a vendégek nem engedték, hogy ellépjünk végérvényese – igaz, ehhez az is kellett, hogy buta hibákat kövessünk el támadásban. Tíz pont alá csökkent a különbség a negyed közepére, de azért olyan nagyon még nem idegeskedtünk.

A nagyszünet után annál inkább: a harmadik negyed két gyors kecskeméti kosárral indult, s így egy pillanat alatt szoros lett a meccs. Nem zártuk ki, hogy utolérnek minket a vendégek, de Csirke Ferenc jókor kért időt, jókat cserélt, így végül nem lett feltámadás. Ez a tíz perc azért az övék lett - a következő meg a miénk, felvettük a kemény játék ritmusát, hét pontot dobtunk zsinórban, tizenötre nőtt a különbség, innen pedig már nem tudott talpra állni a Kecskemét.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a játékosaimnak. Úgy érzem, hogy egy igazi csatát nyertünk. Kicsit bosszús is vagyok, mert saját butaságainkkal húztuk magunkra 35-15-nél a Kecskemétet. A mai nap is működött a védekezésünk, 70 pont alatt tartottuk ellenfelünket, de támadásban kicsit gyengébben játszottunk. Örülök a győzelemnek, köszönjük a közönség támogatását, dolgozunk tovább.