Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A hét első ellenfele a Debrecen lesz

Szerda este 19 órakor a PVSK-Mecsek Füszért az OB I-ben a DVSE csapatát fogadja.

A Debrecennel a 2015-16-os bajnokságban csak a középszakaszban találkoztunk, most egy csoportba kerültünk a hajdúságiakkal az alapszakaszban. A Debrecen eddig pozitív mérleggel rendelkezik. Az első fordulóban a Vasas otthonában egy szoros mérkőzésen 11-10-re kikaptak, de utána a KSI és a Szentes ellen már magabiztosan győztek és jelenleg a tabella 4. helyén állnak.

A PVSK-Mecsek Füszért szurkolóinak még várni kell a győzelemre, de reméljük, szerda este ezen már túl leszünk. Csapatunk nagyon nehéz ellenfelekkel kezdte a bajnokságot az OSC és a Szeged ellen simán kikaptunk. A 3. fordulóban Budapesten a Vasas ellen jól játszott a csapat és egy kis rutinnal már meglehetnének az első pontjaink. Ez a hét nagyon sűrű lesz, mert a szerdai (4. forduló) hazai mérkőzés után szombaton Szentesre utaznak játékosaink a bajnokság 5. fordulójában. A Debrecen és a Szentes sem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek, reméljük a hétvégén már 6 pont lesz a nevünk mellet a tabellán.

Bemutatjuk ellenfelünket, a Debreceni VSE csapatát:

Érkezett: Lukas Durik (szlovák, San Adreu – spanyol), Somlai Tamás (Miskolc), Tomasso Bussilachi (olasz, Como), Tóth Péter (Pécs). Távozott: Halek Márton, Kincses Attila (mindkettő Miskolc), Hoppál Gergely (Tatabánya), Pataki Gergely (Kaposvár). Vezetőedző: Komlósi Péter (új).

Noha több meghatározó játékosa is újabb szerződést írt alá a csapathoz – így a kapus, Lévai Márton, vagy a klub talán legnagyobb tehetsége, Fekete Gergő –, jelentősen átalakult az együttes. Ez nem csoda, hiszen Varga Tamás után a kispadon is váltás történt: a szakmai munkáért már a klub korábbi játékosa, a 38 esztendős Komlósi Péter felel. Öten távoztak, helyükre két légiós és két magyar játékos érkezett. Egy hazai tornán, illetve a Magyar Kupa selejtezőben a BVSC elleni döntetlennel (gólkülönbséggel esett csak ki a csapat) bizonyította a társaság, cseppet sem szabad leírni, sőt jó esélyük van a felsőházba jutni.

- A játék javulásával elégedett vagyok. Tetszik a csapatszellem, tetszik, hogy a fiatalkora is lehet építeni. A felkészülésünk jól sikerült, a csapatszerkezet – bár nem akarok semmi sem elkiabálni – jól működik – említette Komlósi Péter a Debrecen vezetőedzője a klub honlapján.

Program:

2016.10.19. 19:00 | PVSK-Mecsek Füszért - Debrecen
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 4. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda

ÉLŐ eredmény és statisztika:

Link: www.pvsk.hu
Link: www.facebook.com/PVSK-Füszért

---
3. kép: A Debrecen elleni eddigi bajnoki méreg, az OB I-ben. (Forrás: Pucz Péter)