Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

János Gergő kapus, az új csapatkapitány

János Gergő (1990.11.21. Pécs) visszatérő, hiszen Angliába való távozása előtt a PVSK-ban védett.

Külföldi tartózkodása alatt keveset edzett, labdarúgással alig foglalkozott, erre a munka mellett nem nagyon volt lehetősége. Nyári visszatérte után teljesen újra kellett magát építeni, mivel állandó csapattag szeretett volna lenni, mindent meg is tett azért, hogy formáját visszanyerje. Édesapja, János Lajos is tagja a PVSK nagy családjának, a hazai meccseken főrendezői szerepet tölt be. Gergőt az esélyek mellett az új szerepköréről is kérdeztem.

Visszanyerted már a formádat, hiszen Angliában nem nagyon edzettél?

Sajnos Angliában nem volt lehetőségem arra, hogy egy csapatban edzek, így a majdnem egy év kihagyás meglátszott az erőnlétemen és a formámon is. Nyáron nagy hévvel vetettem magam a munkába, ami kifizetődött: mostanra jó erőben érzem magam és szerencsére a védés is jól megy.

Cvenits Ádámtól Te vetted át a csapatkapitányi tisztséget, Mit jelent ez neked? Ki választottak a társak vagy Balázs Péter, az edződ, javasolt erre a posztra?

Mindenekelőtt nagy megtiszteltetés a PVSK csapatkapitányának lenni, hiszen itt kezdtem focizni 14 évesen, már nyolc éve játszom a felnőtt csapatban. Ugyanakkor ez nagy felelősséggel is jár. A múlt hét közepén jelezte Balázs Péter edző, hogy változás lesz a csapatkapitányi poszton, és hogy ő azt szeretné, ha én venném át ezt a Cvenits Áditól. Természetesen igent mondtam a felkérésre, hiszen most is, mint eddig mindig, úgy segítem a csapatot ahogy tudom. És mivel ezt az aktuális edzőm kérte tőlem, erre nagyon büszke is vagyok.

Mi a feladatod meccs előtt illetve mérkőzés közben?

A meccs előtt lelkesíteni kell a társakat, és azt kérem tőlük, hogy mindenki nyújtsa a maximumot. A meccs közben pedig végig űzöm, hajtom őket, mert rosszul lehet játszani, de ha megtettél mindent a győzelemért, akkor emelt fővel jöhetsz le a pályáról. Azonban számos „újítás” lesz edzéseken is, kor alapú rangsorban, a 2-3 legfiatalabbnak kötelező teendői lesznek minden edzés előtt/közben/, és után is. Ami eddig sokunknak bökte a szemét, az a telefonozás közvetlenül edzés előtt, vagy akár meccs előtt. Nos, ez is megszűnik majd, aki pedig megszegi a megállapodást, az természetesen büntetést kap.

A legutóbbi Boda elleni sikert, hogy értékeled?

Az elejétől kezdve haraptunk, és, bár a vendégek szerezték meg a vezetést, egy percig sem volt kérdés, hogy azt a meccset mi fogjuk megnyerni. Szokatlan gólkülönbséggel nyertünk, tudtuk azt, hogy ha nekünk kijön a lépés, valaki egyszer nagyon bele fog szaladni egy nagyobb vereségbe , ez meg is történt. Ugyanakkor nem szabad túlértékelni a győzelmet, az ugyanis csak akkor ér valamit, ha most a hétvégén a városi riválistól, a PEAC-tól is el tudjuk csenni a három pontot.

Nagy reményekkel indultunk, változott-e a célkitűzés az eddigi eredmények ismeretében?

Az eredmények rosszabbak a vártnál, mégis a sűrű mezőny miatt továbbra is reális a szezon előtti  kitűzött cél, az első hat hely valamelyike, társaim nevében is ígérhetem, mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a hátralévő meccseken feljebb kapaszkodjunk a tabellán.

Nyilas László