Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A Szegedet fogadjuk a második fordulóban

A Szeged ellen játssza az új szezon első hazai OB I-es mérkőzését a PVSK-Mecsek Füszért.

A Magyar Kupa pécsi csoportkörében már találkozott csapatunk a Szegeddel, akkor 13-12-re kikaptunk. A PVSK-Mecsek Füszért játékosai most is egy izgalmas és a végsőkig kiélezett összecsapásra számítanak. 

Bemutatjuk ellenfelünket a Szeged csapatát:

Érkezett: Ivan Basara (szerb, Pécs), Illés Sándor (Honvéd), Molnár Dávid (Franciaország), Nagy Márton (Szentes), Milos Vukicsevics (szerb, Ausztrália). Távozott: Aljosa Kunac (horvát, visszavonult), Lukas Seman (szlovák, OSC), Varga II Zsolt (Kaposvár). Vezetőedző: Varga Péter.

Három meghatározó játékos (Aljosa Kunac, Lukas Seman, Varga II Zsolt) is távozott Szegedről, azaz igencsak jelentős átalakulásról beszélhetünk. A helyükre érkezők közül sokat várnak a szerb Milos Vukicsevicstől, aki üde színfoltja lehet a bajnokságnak, de a minden bizonnyal sok lehetőséget kapó Illés Sándor is kibontakoztathatja tehetségét. A csapat riói olimpikonja, Manhercz Krisztián maradt, nem vitás, egy évvel rutinosabban igazi vezére lehet a tiszaparti együttesnek.

Varga Péter vezetőedző a waterpolo.hu-nak nyilatkozott:

- Dolgoztunk, csendben dolgozunk, próbáljuk beépíteni az új játékosokat – tudtuk meg Varga Péter vezetőedzőtől. – Közel sem vagyunk még kész, reményeim szerint edzésről edzésre, meccsről meccsre fejlődünk majd. Fontos, hogy a kupa selejtezőjében időnként látott jó játékát mind tovább ki tudjuk tolni, idővel egy egész meccsig kitartson.

- Hogy milyen szegedre számítsunk? Azt hiszem, mindenképpen gyorsabbra – válaszolta meg a szakvezető, aki tudja, lesznek majd rosszabb periódusok, a lényeg, nem szabad összetörni. Mindenkitől többet várok, mint korábban, de az az üdvözítő, hogy a játékosok is így vannak magukkal szemben – zárta szavait Varga Péter.

A szerdai ellenfelünk a Szentes ellen kezdte a bajnokságot és magabiztos játékkal 15-7-re győzött az év utolsó nyitott medencés szegedi mérkőzésén. Szakemberek szerint a 2016-17-es bajnokságban a legjobbak sem mehetnek biztosra a Szegeddel szemben. 

A PVSK-Mecsek Füszért az 1. fordulóban a bajnokesélyes OSC otthonában 15-5-ös vereséggel kezdte a bajnokságot. A 3. fordulóban a Vasashoz utazunk október 8-án. Mozgalmas lesz a hét...

Program:

2016.10.05. 19:00 | PVSK-Mecsek Füszért - Szeged
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 2. forduló. Pécs, Abay N. O. Sportuszoda

ÉLŐ eredmény és statisztika:

Link: www.pvsk.hu
Link: www.facebook.com/PVSK-Füszért