Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Indul az OB I., az OSC ellen kezdünk

A PVSK-Mecsek Füszért Budapesten a tavalyi bronzérmes otthonában kezdi a bajnokságot.

A Magyar Kupa csoportkörében az elmúlt pénteken már találkozott csapatunk az OSC-vel, akkor 12-6-ra kikaptunk. Szakemberek véleménye szerint a 2016-17-es szezon bajnokesélyese az újbudai gárda, így nem is kell részletezni milyen nehéz mérkőzés vár kedden este a PVSK-Mecsek Füszért játékosaira.

Bemutatjuk ellenfelünket az OSC-Újbuda csapatát:

Érkezett: Szlobodan Nikics (szerb, Galatasaray - török), Lukas Seman (szlovák, Szeged), Zalánki Gergő (Eger). Távozott: Decker Ádám (Eger), Kevin Graham (kanadai). Vezetőedző: Vincze Balázs.

A bronzérmes OSC meglehetősen zaklatott idényt zárt, ahhoz képes, hogy mennyi gonddal küszködött, feltétlen sikereset. A csapat vezetői értelemszerűen igyekeztek elejét venni annak, hogy még egyszer megtörténjen az, ami megtörtént, avagy nem sokat igazoltak, de azt kizárólag strukturális szempontokat figyelembe véve. A Kondorosi úton így már nem téma többé Josep Kayes, hiszen a szerb olimpiai bajnok Szlobodan Nikics, illetve az elmúlt években Szegeden szereplő Lukas Seman személyében két remek centert kapott társnak Német Toni. Kevin Graham hazaigazolását nem mással, mint a válogatott balkezes ifjú pólósával, Zalánki Gergővel ellensúlyozták, azaz mondhatjuk, felettébb jól igazolt Vincze Balázs együttese. Decker Ádám távozása lehet érzékeny veszteség, de tekintve azt, hogy bekk poszton Gór-Nagy Miklós és Bundschuh Erik mellett ott van még Nagy Ádám is, akire több szerep hárulhat, itt sem lehet probléma. 

Vincze Balázs vezetőedző a waterpolo.hu-nak nyilatkozott:

- Miként az első közös évünkben, ezúttal is szeretnénk a bajnokságban és a kupában is döntőt játszani. Ha ez megtörténik, akkor jön az újratervezés. A Bajnokok Ligájában a főtáblára jutás a cél, majd reményeink szerint, ha ezt elértük, itt is újra tervezhetünk. Ebből is látszik, lépésről lépésre igyekszünk haladni. Speciel most fontos, hogy nagyon odafigyeljünk a bajnoki rajtra, nem szabad, hogy meglepjen bennünket a Pécs.

Értelemszerűen még nincs kész a csapat, ám Vincze Balázs szerint jó úton halad efelé: - A tervek szerint egyre magabiztosabbak, egyre erősebbek leszünk – zárta a vetőedző.

Program:

2016.09.27. 19:30 | OSC-Újbuda - PVSK-Mecsek Füszér
E-On Férfi Vízilabda OB I. alapszakasz, 1. forduló. Budapest, Kondorosi úti Uszoda

ÉLŐ eredmény és statisztika:

Link: www.pvsk.hu
Link: www.facebook.com/PVSK-Füszért