Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Matro-PVSK-kupa: Megvolt a lendület

Könnyedén győztük le az Eszéket a Matro-PVSK-kupán – ha így játszunk a bajnokságban, akkor sok örömet okozunk majd a szurkolóinknak.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - KK Osijek 87-63 (22-20, 26-11, 16-21, 23-11)
Matro-PVSK-kupa férfi kosárlabda 2. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Söjtöry, Kovács, Vadász.

PVSK: Nelson 6, Supola 9/3, Smith 8, Budimir 7, Sejfic 17. Cs.: Halász, Harazin 15, Bíró 11/9, Antóni 10/6, Demeter 2, Bödör 2, Popgyákunik. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Ahhoz képest, hogy ezt az Eszéket a közelmúltban idegenben viszonylag simán legyőzte csapatunk, a vendégek az első percekben egyáltalán nem tűntek gyenge gárdának. Aztán persze az is lehet, hogy csak nagyon nem feküdt nekünk a horvát gárda agresszív védekezése, s ezért tudtak állva hagyni minket az első öt percben. Azt követően helyreállt a világ rendje: előbb utolértük őket, majd a vezetést is átvettük. Sokat cserélt Csirke Ferenc, s a pályára lépők meg is hálálták a bizalmat, hatan is dobtak legalább két pontot az első tíz percben. A második negyed elején gyorsan dobtunk hat pontot, időt is kért a vendégek edzője. Nem segített: rágyúrtunk még hatot, s máris megnyugtató volt az előnyünk. Sejfic a palánk alatt büntetett támadásban és védekezésben is, beindult Chris Smith és Supola Zoltán, a csapat hengerelt. A negyed vége sok okos összjátéknak köszönhetően a közte húsz is megvolt - ennyit számít, ha érzik egymást a játékosaink.

A nagyszünet után természetesen az volt a kérdés, visszajönnek-e a meccsbe a horvátok. Nos, nem jöttek. Vagy legyünk megengedők: egy kicsit visszajöttek, hiszen a harmadik tíz percet végül is megnyerték – de igazából legfeljebb annyit értek el, hogy felpaprikázták a játékosainkat. A srácok ugyanis a negyedik negyedben megint nagyon odatették magukat, megvolt a lendület a támadásban, a védekezésben, s így simán feltolták húsz fölé a különbséget. A végén még az is bőven belefért, hogy vezetőedzőnk mindenkinek játéklehetőséget biztosítson. 

Magabiztos győzelemmel indítottuk tehát a Matro-PVSK-kupát – szombaton ugyanilyen, vagy még egy kicsit jobb játék kell a Kaposvár ellen. A másik ágon ugyanis a somogyiak 84-71-re verték a Szegedet (legjobb dobók: Duren 15/3, Cooke 14/3, Stainbrook 14, ill. Lilov 29/15, Boltics 16), ez pedig azt jelenti, hogy a szombati bronzmeccsen az Eszék a Szegeddel, a döntőben pedig mi csapunk össze a Kaposvárral.

Program:

Szeptember 24. szombat
16:30 | Naturtex-SZTE-Szedeák - KK Vrijednosnice Osijek
18:30 | Kaposvári KK - PVSK-PANNONPOWER
20:15 | Eredményhirdetés, díjátadó