Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Judo Vasutas Misina Kupa 225 indulóval

A hétvégén rendezte meg a PVSK Judo Szakosztálya az immár hagyományos Vasutas Misina Kupa Judo Versenyt és Sportági Bemutatót, amely egyben a Dél-dunántúli Régió Rangsorversenye.

A versenyre meghívtuk Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszót, aki elfogadta a meghívást és érmeket adott át a verseny helyezettjeinek. Megtisztelte jelenlétével a Misina Kupát Yasuhiro Awano világbajnoki bronzérmes japán judo mester, illetve Dr. Tomszer Miklós hét danos judo mester.

A régión kívül Horvátországból is érkeztek résztvevők. 17 egyesület 225 versenyzője lépett tatamira a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tornacsarnokában. Az egészen kicsik sportági bemutatójától a serdülő korosztályig folytak a küzdelmek. A szépszámú résztvevő közül szakosztályunk 59 sportolót nevezett. A 17 első, a 14 második, a 17 harmadik, a 3 negyedik, valamint 2 ötödik helyezés eredményeként a PVSK csapata nyerte a csapatversenyért járó kupát.

Második alkalommal rendezte meg szakosztályunk a verseny keretén belül a Vasutas csapatok csapatbajnokságát. A PVSK és a Nagykanizsai TE összecsapásában idén a Kanizsai csapat 4-3 arányban megszerezte a győzelmet, így a vándorserleget ők vihették haza, de versenyzőink sem maradtak kupa, és érem nélkül.

Minden évben ezen a versenyen a fogyatékkal élő judosok is tatamira állnak. Szakács László edző vezetésével és felkészítésével 10 sportoló mutatta meg tudását, felkészültségét a tatamin.

A PVSK Judo Szakosztály eredményei:

1. helyezett: Ungurán Zsombor, Vizer Donát,Papp István Nándor, Karlóczy Ákos, Grassy Huba, Fekete Marcell, Pál Alexa, Böngyik Anna, Kis Varga István, Rácz Bálint, Budavári Andor, Grassy Márk, Horváth Alexa, Temesvári Csaba, Uszkay Balázsm, Vecsernyés Judit, Cservenka Máté.

2. helyezett: Csapó-Jakabos Zétény, Dani Balázs, Balázsovics Mirkó, Papp Dániel, Palásti Ármin, Harmat Ágoston, Nagy Máté, Raffay András, Beöthe Mátyás, Budavári Andor, Horváth Alexa, Kocsis Kende,  Kurucz Bende, Kisander Nikolett.

3. helyezett: Huba zsombor, Huba Keve Fekete Hunor, Domján Péter Boldizsár, Csapó -Jakabos Keve, Babos Dániel, Bálint Márton, Tóth Marci, Csökli Bence, Alföldi Soma, Kis Zsombor, Veriga Áron, Kis-Hegedűs Márk, Kocsis Kende, Kosztor-Nemes Marcell, Schneider Bálint.

4. helyezett: Udvari Zsolt, Harmat Ágoston, Kenderesi Péter.

5. helyezett: Horváth Tamás, Bálint Etele.

Edzők: Kersics Antal, Szakács László, Kersics Dávid, Szabó Zsolt, Pálfay Balázs, Karlóczy Róbert