Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Indul a Vízilabda Magyar Kupa és az OB I-es bajnokság

A Magyar Kupa és az OB I. kezdete előtt a PVSK-Mecsek Füszért sajtótájékoztatót tartott.

A Vízilabda Szakosztály részéről megjelent De Blasio Antonio szakosztályelnök, De Blasio Domenico szakosztályvezető, Lukács Gergely vezetőedző, illetve Barát Ferenc csapatkapitány.

De Blasio Antonio szakosztályelnök kezdte a tájékoztatót. Elmondta, hogy a 2016-17-es szezon anyagilag biztosított, köszönhetően az önkormányzatnak, illetve a főtámogatónak a Mecsek Füszért Zrt.-nek. A csapatot több (kisebb-nagyobb) szponzor is támogatja. A piac adta és a pénzügyi lehetőségekhez képest úgy gondolja, jól sikerültek az igazolások. Az elnökség a biztos bent maradást határozta meg célként. Az elnök elmondta, hogy a Vízilabda Szakosztály a PVSK új irodájába költözött, ahol maximálisan biztosítva vannak a feltételek a minőségi munkához.

A szakosztályelnöktől Lukács Gergely vezetőedző vette át a szót. A csapat augusztus elsejétől készül a bajnokságra. Sibenik-ben (Horvátország) voltak egy hetet edzőtáborban, ahol több mérkőzést is játszottak. A hétvégén, Miskolcon a Nemzetközi Felkészülési Vízilabda Tornán jártak, ami nagyszerűen illeszkedett a felkészülési programba. A csapat nagyrészt egyben maradt, Józsa Ottó, Drasko Gogov, Kolozsi Marcell, Safrankó Donát érkezett Pécsre. A játékoskeret átlagéletkora 21,5 év, ami a legfiatalabb az OB I-es mezőnyben. Az eddigi felkészülési mérkőzéseken látszott, hogy nagyon hullámzó a játékosok teljesítménye, ezen mindenképpen változtatni kell. Fizikálisan nem lesznek gondok. A lényeg az, hogy fejben ott legyünk – fogalmazott a vezetőedző.

A sajtótájékoztatón lett bemutatva az új csapatkapitány Barát Ferenc, aki elmondta – ő a legidősebb játékos a csapatban. Jól sikerült a felkészülés, mindenki bizonyítani akart. Fontosnak tartja, hogy minden mérkőzésen a maximumot adják ki magukból a játékosok. Célként kapusunk is a biztos (izgalommentes) bent maradást említette.

A közelgő Magyar Kupa pécsi csoportjáról De Blasio Domenico szakosztályvezető szólt. Nagy sikernek érzi, hogy immár harmadik éve rendeznek Pécsett selejtezőket. A négy csoportra nyolcan pályáztak, nagy küzdelem volt a rendezésért. Pénteken és szombaton az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában az OSC, a Szeged, a KSI és a PVSK-Mecsek Füszért játszik a továbbjutást érő két helyért. A mérkőzésekre a belépés ingyenes lesz.

A tájékoztatón elhangzott még, hogy Surányi László a PVSK volt játékosa lett a csapat erőnléti edzője és az utánpótlás nevelésben is szerepet kapott. Az OB I-es bajnokságot szeptember 27-én Budapesten (a bajnoki cím egyik esélyese) az OSC Újbuda elleni mérkőzéssel kezdi csapatunk. A szakosztályvezetés szeretné a nézőket és a médiát is minél jobban kiszolgálni, ennek érdekében lesznek újdonságok.

De Blasio Domenico úgy zárta a sajtótájékoztató, hogy azzal lenne elégedet a 2016-17-es szezon végén, ha előrébb lépne a csapat és a jó eredményeknek köszönhetően emelkedne a PVSK-Mecsek Füszért ismertsége, népszerűsége a városban.

---
BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa - C. csoport

Helyszín: Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda (Szendrey Júlia u. 7.)

Program:

Szeptember 23. péntek
---
10:30 | OSC Újbuda - KSI SE
12:00 | PVSK-Mecsek Füszért- Szeged
18:30 | PVSK-Mecsek Füszért- OSC Újbuda
20:00 | KSI SE- Szeged

Szeptember 24. szombat
---
10:30 | KSI SE - PVSK-Mecsek Füszért
12:00 | OSC Újbuda - Szeged