Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-PANNONPOWER: Jobb volt a Sopron

Ezúttal jobban játszottunk, mint a Kecskemét ellen, de a győzelem még nem jött össze.

PVSK-PANNONPOWER - Soproni KC 80-86 (24-26, 18-20, 26-22, 12-18)
Férfi kosárlabda 1. mérkőzés. Kaposvár, Városi Sportcsarnok

PVSK: Nelson 6/3, Supola 10/3, Smith 21/9, Budimir 14/6, Sejfic 13/3. Csere: Halász 4, Bíró, Antóni 5/3, Harazin 4, Demeter 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Sopron: Threatt 8, Mills 7, Lewis 9/3, Dufault 22, Spica 25. Csere: Bán 7/6, Tóth G. 2, Takács 6/6, Kántor. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

A kaposvári Orosz László Emléktorna első napján csapatunk a hagyományosan jó erőkből álló, s a szakértők szerint a mostani bajnokság végére is a felsőházba várt Sopronnal csapott össze. Ahhoz képest, hogy a néhány napja a Kecskemét ellen még akadozott a játék, most egészen más arcát mutatta meg a gárda: hogy mást ne mondjunk, a hazai meccsünkön Chris Smith kezében néha dadogott a labda, most meg ő lett a legeredményesebb kosarasunk. Tény ugyanakkor az is, hogy a légiósainknak még van hova fejlődniük, Nelson és Budimir például ennél sokkal többre képes, de Halásznak és Supolának is lesznek ennél ponterősebb meccsei. 

A küzdelem mindazonáltal nagy volt, s az izgalomra sem lehet panasz, hiszen az utolsó negyed döntetlen állással kezdődött. A végén talán a fáradtság ütközött ki rajtunk, talán az összeszokottság hiánya, de valójában mindegy az ok, a lényeg, hogy ezúttal nyert a Sopron, ám bőven voltak bíztató jelek a játékunkban, amire a folytatásban építeni lehet.

A másik találkozón a hazai gárda legyőzte a Szegedet, ez pedig azt jelenti, hogy szombaton az alföldi csapattal fogunk játszani a bronzéremért.

---
Szeptember 10. szombat
15:00 | Bronzmérkőzés: PVSK-PANNONPOWER - SZTE-Szedeák
17:00 | Döntő: Kaposvári KK - Soprini KC