Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szenzációs győzelem Macedóniában

Győzött és ezzel nagy lépést tett az EB-re való kijutás felé férfi kosárlabda válogatottunk. A magyar csapatban – nagy örömünkre – ismét több volt PVSK-s is szerepelt.

Macedónia - Magyarország 66-76 (17-15, 18-17, 13-16, 18-28)
Férfi Kosárlabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzés. Macedónia, Kavadarci 4000 néző

Magyarország: WITTMANN 11/9, VOJVODA 27/12, HANGA 15, TÓTH N. 7/3, KELLER 9/3. Cs.: Kovács P. 2, Tóth Á. Perl 5/3, Eilingsfeld, Ferencz. Szövetségi kapitány: Sztojan Ivkovics.

Fordulatos mérkőzésen az első félidőben még 3 pontos hátrányban lévő válogatottunk parádés második félidejének köszönhetően bravúros győzelmet aratott Macedóniában Eb-selejtezőn, s óriási lépést tett a kontinensviadalra való kijutás felé. A magyar válogatott 3 mérkőzés után 100%-os teljesítménnyel az első helyen várja a folytatást.

Sztojan Ivkovics: - Gratulálok a fiúknak, eddig is ők érték el el a sikereket, ez a mai is az ő érdemük. Aki ma itt volt, láthatta, hogy reagált a csapat a stresszhelyzetekre. Talán most már érti mindenki, hogy miért volt olyan a felkészülésünk, amilyen. Sok utazással, kiállítással, stresszhelyzetek generálásával. Sikerült reagálnunk az ellenfél minden húzására, teljesen megérdemelten nyertünk. Büszke vagyok a fiúkra, és köszönöm a magyar nagykövetségnek, hogy kijöttek, és a helyszínről szurkoltak nekünk.

MKOSZ | Beszámoló a mérkőzésről >>

Büszkék vagyunk arra, hogy Tóth Norbert, Kovács Péter, aki Bajáról érkezett hozzánk utánpótlásként, a szintén utánpótlás játékosként hozzánk kerülő Eilingsfeld János, valamint a Székesfehérvárról  hozzánk kerülő Wittmann Krisztián, nálunk lettek kiforrott, érett kosárlabdázók. Ebben, akkori edzőnknek, Sztojan Ivkovicsnak nagy szerepe volt, hiszen ő építette fel a 2000-es évek sikercsapatát, amikor is egy bajnoki ezüsttel, egy bronzéremmel, és egy Magyar Kupa győzelemmel lett gazdagabb a PVSK. Büszkék vagyunk arra is, hogy Sztojan is itt indult el későbbi sikeres pályafutása felé – nyilatkozta Máté János a PVSK Férfi Kosárlabda Utánpótlás Szakosztály vezetője.