Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Repülőrajt az EB selejtezőn – volt pécsiekkel

Szenzációs győzelmet aratott a Magyar férfi kosárlabda válogatott, az első EU-bajnoki selejtezőn.

Nagy-Britanniát vertük 96-77-re, mondhatni varázslatos játékkal. A csapatban négy olyan játékos is szerepelt, akik annak idején Pécsett lettek érett kosárlabdázók, nem beszélve a kapitányról, a sikerkovács Sztojan Ivkovicsról, aki a Magyar Kupa győztes bajnoki ezüst- és bronzérmes csapat edzője is volt Pécsett.

A találkozót a PVSK elnöke Czerpán István és a PVSK Férfi Kosárlabda Utánpótlás Szakosztály vezetője, Máté János a helyszínen, Kecskeméten nézte végig.

A meccsről, Máté János a következőket mondta: – Nagyszerű mérkőzés volt. Büszkék vagyunk arra, hogy Tóth Norbert, Kovács Péter, aki Bajáról érkezett hozzánk utánpótlásként, az élete mérkőzését játszó, szintén utánpótlás játékosként hozzánk kerülő Eilingsfeld János, valamint a Székesfehérvárról  hozzánk kerülő Wittmann Krisztián, nálunk lettek kiforrott, érett kosárlabdázók. Ebben, akkori edzőnknek, Sztojan Ivkovicsnak nagy szerepe volt, hiszen ő építette fel a 2000-es évek sikercsapatát, amikor is egy bajnoki ezüsttel, egy bronzéremmel, és egy Magyar Kupa győzelemmel lett gazdagabb  a PVSK. Mondhatjuk, büszkék vagyunk arra is, hogy Sztojan is itt indult el későbbi sikeres pályafutása felé. Ha a magyar csapat kijut az EB-re, az óriási hatással lehet az egész magyar kosárlabdázásra, és lendületet adhat, az utánpótlás nevelésnek is – fejezte be Máté János.

Nyilas László

Magyarország - Nagy-Britannia  96-77 (25-22, 28-19, 21-21, 22-15) 
Férfi Kosárlabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzés. Kecskemét

Magyarország: Wittmann 4, VOJVODA 24/6, HANGA 32/18, Tóth N.2, Keller 4. Csere: EILINGSFELD 19/12, TÓTH Á. 6, Perl 2, Ferencz 3/3. Szövetségi kapitány: Sztojan Ivkovics.

Sztojan Ivkovics: - Alázatosan, tiszta szívvel küzdött a csapat, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, és most kijött a lépés. Remélem, a jövőben a játékosoknak magyar klubjaikban nem csak taktikai fault-ütögető szerepük lesz. 

MKOSZ | Beszámoló a mérkőzésről >>