Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-PANNONPOWER: Elindult a munka!

Megkezdte a bajnoki felkészülést NB I-es felnőtt kosárlabda csapatunk, a légiósokon kívül mindegyik játékos ott volt az első foglalkozáson.

Csirke Ferenc vezetésével hétfőn reggel elkezdte a felkészülést a 2016/17-es bajnoki szezonra NB I.-es kosárlabdacsapatunk, és bár négy légiósunk (Veljko Budimir, Anthony Nelson, Ismet Sejfics és Chris Smith) még nem érkezett meg Pécsre a nyári pihen után, így is szép számú társaság jött össze. Az összes magyar játékosunk ugyanis harcra készen várta az első edzést – ami egy kis konditermi foglalkozással indult –, így 12 játékosnak (Bíró Olivér, Halász Ákos, Harazin Tamás, Supola Zoltán, Bödör Bence, Kővágó-Laska Márk, Antóni Csanád, Demeter Attila, Popgyákunik Balázs, Berkics Bence, Krnjajski Boris, Dragasevics Zseljko) tarthatta meg az első labdás gyakorlást a szakmai stáb délben.

– A következő hetek a kemény fizikai munkáról fognak szólni, egyelőre nem is tervezek edzőmeccset – mondta el Csirke Ferenc. – Az első felkészülési találkozó csak bő három hét múlva lesz, addigra a légiósaink is megérkeznek. Bár a taktikával addig is fogunk majd foglalkozni, amikor már a négy külföldi kosaras is megjön, akkor lesz igazán hasznos a munka ezen része. Idén 16 fős kerettel dolgozunk majd az NB I.-ben, ami persze nem azt jelenti, hogy mindig mindenki játszani fog majd az A csoportban, de a lehetőség mindenki előtt adott lesz. Ennyi emberrel az edzések is sokkal gördülékenyebbek lesznek, sok olyan dolgot tudunk gyakorolni, amihez szükség is van a nagy létszámra. Az már látszik, hogy nagyon nehéz bajnokság elé nézünk, 8-9 csapat is akad, amelyekkel nagyon meg kell majd küzdenünk, és amelyek papíron talán erősebbek is nálunk. Node, a papírformával nem szoktunk foglalkozni. Nagyon sok munka vár ránk, ha azt elvégezzük, akkor nyugodtan vághatunk majd neki a bajnokságnak.

Bán Gábor, együttesünk ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy szeretné, ha sikerülne előrébb végeznie a csapatnak mint az előző kiírásban. A szezonnyitó találkozón Czerpán István, a PVSK elnöke is készült egy kis beszéddel, ahol azt mondta, 2019-re szeretné, ha négybe jutásra esélyes csapat lenne Csirke Ferenc gárdája, és ezt elsősorban a fiatal tehetségek beépítésével látja megvalósíthatónak.

– Az U20-as csapatunk idén bajnokságot nyert, arra a korosztályra lehet építeni – ezt már Bán Gábor mondta el. – Jó lenne, ha sikerülne a címvédés ebben a korosztályban. Egyel lejjebb, az U18-ban idén országos B döntőt nyerve a kilencedikek lettünk, ott jó lenne a nyolcba kerülni. Ha három éven belül a felnőttekkel szeretnénk a négybe kerülni, akkor a mostani keretünk ehhez egy nagyon jó alap lehet.
Egy új taggal is bővült a PVSK stábja, Mohar Péter személyében ugyanis egy új masszőre lett az együttesnek. Schott Márton is marad a PVSK kötelékében, ám az utánpótlásban is megnövekedett a létszám az utóbbi időben, így szükség volt a szakember bevonására, ezzel is profibbá téve kicsit a hátteret.