Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A vízkeresztség megvolt

Megkezdte a bajnoki felkészülést a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapata. A BAMA.hu írása.

A következő hetek a kőkemény fizikai munkáról fognak szólni, szeptembertől pedig rengeteg edzőmeccset tervez a gárda vezetőedzője, Lukács Gergely.

Hétfő délelőtt találkozott a PVSK vízilabdacsapatának kerete, amely egyetlen játékost leszámítva teljes létszámban jelent meg az „összejövetelen”. Zlatko Rakonjacot a nyárra kölcsönadta a klub Szerbiába, ahol a nyári ligában vitézkedik a pólós, így ő egy kicsivel később csatlakozik majd be a munkába.

Lajkó Márton, Csacsovszky Erik és Sólyomvári Márton azonban itt volt tegnap Pécsett, a juniorválogatott edzője egy napra hazaengedte őket, igaz ma már utaznak is a nemzeti csapattal Nápolyba egy nemzetközi tornára.

– Egy megbeszéléssel kezdtünk, ahol elmondtam a csapatnak, mit is várok tőlük – mondta el Lukács Gergely. – Azt akarom, hogy senki se törődjön az esélyekkel, minden mérkőzésre úgy menjünk ki az egész szezonban, hogy nyerni akarunk. Az előző év sokak számára a tűzkeresztség volt az OB I-ben, vagy talán találóbb úgy, hogy a vízkeresztség. Az idei már nem erről fog szólni, itt mindenkinek teljesítenie kell az elvárásokat, amiket a klub vezetése felénk támaszt majd. Azt is elmondtam a fiúknak, hogy számomra a legfontosabb a csapategység lesz! Nem szeretek fegyelmi ügyekben szankcionálni, de ha valamire nagyon fogok ügyelni, az az, hogy senki sem bonthatja meg a csapategységet.

Lukács elárulta, hogy a következő három hét a fizikai munkáról fog szólni. Napi két edzés a medencében, mellette konditermi foglalkozások teszik majd ki a játékosok napjait. Edzőmeccseket egyelőre nem is tervez, szeptemberben annál többet.

– Szeptember 23-án, a Magyar Kupa-hétvégével indul a szezon, addigra kell elkészülnünk minden munkával – mondta a szakember. – Egy hétre rá már a bajnokság is kezdődik, szóval most mindenkinek fel kell kötnie a gatyáját, kemény meló vár a csapatra. Szeretném, ha egy nagyon gyors csapat lennénk a bajnoki mezőnyben, tavalyhoz képest húsz-harminc százalékot még gyorsulnunk kell. Nem lesz egyszerű, de szép kihívás.

Forrás: www.bama.hu