Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Öt PVSK-s van ott a tájfutó válogatott keretben

Javában zajlanak a világversenyek a tájékozódási futóknál, s nem meglepetés, hogy a PVSK szakosztálya mindegyiken érdekelt, mindegyikre delegál egy-két sportolót. A Dunántúli Napló írása.

Legutóbb a lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokságon, majd a svájci junior-világbajnokságon is sikerrel szerepeltek a magyar válogatott színeiben a pécsi tájfutók – Szuromi Hanga Európai-bajnoki aranyérmes lett, Viniczai Csenge és Szuromi Luca pedig szenzációs futással rukkolt elő a vb-n.

Most hétvégén Miskolcon, a Bükk hegységben a főiskolás-világbajnokságra kerül sor, amelyre 39 ország nevezett, köztük például az Egyesült Államok, Kanada, Kína, Japán, Ausztrália is. A csapatok számára öt versenyszámot rendeznek meg: egyéniben rövid, közép- és hosszútávon mérik össze tudásukat a részvevők, továbbá lesz rövid távú sprint váltóverseny Miskolc belvárosában, valamint erdei három-három fős váltóverseny is.

Az országos főiskolás bajnokságon, valamint a további három válogatón kialakult erősorrend alapján öt pécsi (Mind PVSK-s) tájfutó került be a keretbe: Kovács Filoména, Viniczai Csenge, Becze Rita, Baumholczer Máté és Kovács Bertalan.

Forrás: Dunántúli Napló

Program:

2016.07.30. | Tájfutó Főiskolás Világbajnokság - Miskolc
Időpont: július 30-tól augusztus 4-ig

---
2. kép:  Viniczai Csenge