Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-PANNONPOWER: Chris Smith a negyedik

Ahhoz képest, hogy még csak júliust írunk, gyakorlatilag kész a csapatunk: a negyedik légiósunk, Chris Smith is aláírt. Szeptemberben két hetes próbajátékra érkezik az amerikai.

Bár a bajnoki rajtig még két és fél hónap van, sőt, az első hivatalos edzés is csak augusztus közepén lesz, a csapatunk készen áll a rajtra: aláírt ugyanis negyedik légiósunk, az amerikai Chris Smith.

A szeptemberben két hetes próbajátékra érkező kosaras 22 éves, 193 centiméter magas, 95 kilós kosarasnak ez lesz az első profi éve – legutóbb még a Utah State University csapatában játszott, ahol az előző idényben átlagban 31 percet játszott, s ezalatt dobott 15 pontot, összeszedett 5,1 lepattanót, s kiosztott 2,1 gólpasszt. - Felmérve a lehetőségeinket, olyan kosarast kerestünk, aki a legjobban illik a mi rendszerünkbe – tudtuk meg vezetőedzőnktől, Csirke Ferenctől. – Chris Smith elsősorban kettes poszton játszik, de bevethető hármasként is. A videók alapján univerzális játékos, akiben benne van a sok pont. Nyilván az egy kockázat, hogy újonc lesz Európában, de az elmúlt években azért sikerült jól választanunk, szóval bízom abban, hogy most is így lesz.