Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Világbajnok igazolással teljes a keret

A férfi OB I-es PVSK-Mecsek Füszért junior világ- és Európa-bajnok játékost igazolt.

A Partizán Belgrádtól érkezett vízilabda csapatunk utolsó igazolása Drasko Gogov. A játékos Szerbia bő olimpiai keretében is szerepel, ráadásul két éve Tbilisziben a junior Eb-n, tavaly pedig a vb-n is aranyérmet akasztottak a nyakába. A férfi OB I-ben szereplő csapatunknak így véglegessé vált a 2016-17-es kerete. Lukács Gergely vezetőedző tájékoztatása szerint a Partizán Belgrádtól sikerült megszerezni Drasko Gogov játékjogát, így szeptembertől az Abay Sportuszodában láthatjuk játszani.

A 21 éves játékos tavaly Almatyban Junior világbajnok lett. A döntőben Gavril Suboticcsal öt gólt dobtak az olaszok hálójába, két éve pedig Tbilisziben Európa-bajnokságot nyert. Idén a felnőtt válogatott bő olimpiai keretébe is meghívást kapott, de Dejan Szavics (a Szerb szövetségi kapitány) aligha fogja kivinni Rióba a nagyon fiatal játékost.

A PVSK-Mecsek Füszért kerete ezzel teljes. Ahogy Lukács Gergely fogalmazott, fiatalokra építenek a következő szezonban. Ezt jól mutatja, hogy az együttes átlagéletkora 21,6 év, ezzel vélhetően a KSI után a második legfiatalabb gárda lesz a PVSK következő idényben.

A PVSK kerete a 2016-17-es szezonra:

Kapusok: Barát Ferenc, Józsa Ottó, Sólyomvári Marcell

Mezőnyjátékosok: Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Csacsovszky Erik, Drasko Gogov, Horváth Zsombor, Kolozsi Marcell, Krizsán András, Lajkó Márton, Macsi Patrik, Opacak Toni, Safrankó Donát, Vörös Tamás, Zlatko Rakonjac.