Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

BB1 interjú Csirke Ferenc vezetőedzővel

Csirke Ferenc a ZTE legyőzése után egy nappal adott interjút a BB1.hu-nak "Csak egészség legyen!" címen. PVSK-PANNONPOWER vezetőedzője értékelte a bajnokságból eltelt időszakot.

A rossz rajt után magára találó pécsiek edzője szerint idén még nagyobb szó lenne a nyolc közé jutás. Csirke Ferenc igen elégedett a magyar játékosok hozzáállásával és teljesítményével, és reméli, több sérülés már nem sújtja csapatát.

Nem volt könnyű dolga Csirke Ferencnek, a PVSK-PANNONPOWER vezetőedzőjének a szezon elején: meglehetősen későn állt össze és sérülések miatt nem túl értékes felkészüléssel a háta mögött indult neki a bajnokságnak a csapata. Az első három fordulóban nem is sikerült nyerniük, bár a tavalyi ezüstérmes Paksot nagyon megszorongatták. A negyedik fordulóban aztán fordult a kocka, az Alba Fehérvárt alaposan elverte az esélytelenebb Csirke-csapat, azóta pedig két újabb győzelem következett. A cél idén is a rájátszásba kerülés, ami a vezetőedző szerint legalább olyan nehéz lesz, mint az előző két idényben. Igaz, akkor sikerült... Csirke Ferenc a ZTE legyőzése után egy nappal adott interjút a Bb1.hu-nak.

- A rossz rajt után zsinórban három győztes meccs következett, mi az, ami mostanra összeállt Pécsen?

- Sok összetevője van, az egyik, hogy végre tudtunk rendesen együtt edzeni. Sokszor elmondtam már, hogy a bajnokság elején a két irányítót leszámítva gyakorlatilag minden játékosom kihagyott 4-5 napot. Egy ilyen törékeny csapatnál minden kis láncszem hiányzik. Most végre együtt vagyunk, bár Pahlmbladnak igazság szerint ki kellene hagynia pár hetet, mert csonthártyagyulladása van, de nincs rá időnk. Majd talán az All Star-hétvégén a bajnoki szünet alatt pihenhet. Nelson pedig most a Zete-meccs előtt hagyott ki pár edzést a lába miatt, de már megfogadtam, hogy részemről ennyi, be is fejezem a nyafogást. A sors kicsit vissza is adott valamit, hiszen a Jászberényben sérült volt Ware, a ZTE-ben Lekli Józsi, az Alba Fehérvárból Simon Balázs hiányzott ellenünk.

- A rossz rajt valamennyire kalkulálható volt ezek szerint?

- Az első három vereséget rá lehetett volna fogni arra is, hogy kevesen voltunk, minden meccsen volt hiányzó. Amúgy se túl bő a keretünk, Sztojanovics még nem játszhat, mert nincs honosítva. Egyébként a ZTE ellen is majdnem bajban voltunk a faultok miatt, de szerencsére nem így történt.

Folytatás a BB1.hu oldalon. Klikk !!