Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szuromi Hanga Európa-bajnok!

Európa-bajnok a magyar tájfutó serdülő leány váltó. Szuromi Hanga a PVSK versenyzője a váltó utolsó tagjaként magabiztos előnnyel az első helyen ért célba.

Szenzációs versenyt zárt a magyar csapat a lengyelországi Jarosław városában megrendezett Serdülő és Ifjúsági Európa-bajnokságon. A serdülő lányok (N16) váltója Hajnal Dorottya, Gárdonyi Csilla és Szuromi Hanga (a PVSK versenyzője) végig vezetve nyert és ezzel Európa-bajnok lett.

A nagy nyári meleg rányomta a bélyegét a versenyre, a teljesen nyílt területen levő célban forróság volt, de még az erdőben is fülledt meleg volt. A győztes idők jócskán magasabbak lettek az előzetesen vártnál. Hajnal Dorottya első futóként egy háromfős boly elején érkezett, a svájciakkal és a bolgárokkal bő két percre elléptek a mezőnytől. Gárdonyi Csilla második futóként már egyedül érkezett az élen, második helyre felkapaszkodtak a csehek két és fél perc lemaradással, a harmadik helyen váltó románok már nyolc perc hátrányban voltak. Szuromi Hanga (PVSK) utolsó futóként még növelni is tudta az előnyt, így végül a csehek előtt négy, a svájciak előtt hét perccel futott be a célba.

A Serdülő és Ifjúsági Európa-bajnokságon Lengyelországban a PVSK versenyzői közül a magyar válogatottban helyet kapott Szuromi Hanga N16, Pataki Réka N18, Szuromi Áron F16 és Szuromi Mátyás F18. A csapattal utazott Viniczai Ferenc a PVSK Tájfutó Szakosztályának vezetőedzője.