Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A Fradiból igazoltak balkezest a pécsi pólósok

A PVSK-Mecsek Füszért együttesének vezetői nem tétlenkednek. Még alig ért véget a szezon, de máris egy új igazolásról számoltak be. A BAMA.hu írása.

A Ferencváros 21 esztendős játékosa, Kolozsi Marcell megállapodott arról a PVSK-val, hogy a következő szezont a pécsieknél tölti. A korábbi junior-válogatott pólós erősítésnek számít Lukács Gergely együttese számára, arról nem is beszélve, hogy egy hiányposztot tölthet be, lévén, hogy balkezes játékosról van szól.

– De Blasio Domenico visszavonulása után szükségünk volt egy balkezesre, Marcell személyében pedig sikerült olyan megoldást találnunk, ami minden szempontból örömteli a számunkra – árulta el a PVSK edzője, Lukács Gergely. – Tökéletesen illeszkedik abba a modellbe, amit már egy ideje építgetünk, hiszen egy fiatal, tehetséges magyar játékosról van szó. Az FTC elég komolyan erősített, így Marcell is úgy volt vele, hogy a játéklehetőség a legfontosabb számára. Nagy potenciált látok benne, egy gólerős balkezes játékossal erősödtünk.

Lukács azt is elárulta, hogy az OB I. B-s csapatukból az első gárdához hozták fel Safrankó Donátot. A kapás és rosszkéz oldalon is használható 21 éves pécsi pólós a PVSK-ban nevelkedett, aztán tanulmányai miatt egy évet külföldön töltött, majd az előző évet a pécsiek második csapatában töltötte. Egy további igazolás még várható a PVSK-nál, minden bizonnyal egy komoly erősítést jelentő légióst igazol majd a csapat, azonban a nemzetközi játékospiac még csak most kezd beindulni, így ezzel erre még várni kell egy kicsit.

Lukács Gergely a hétvégén Budapesten a helyszínen nézte meg a Bajnokok Ligája hatos döntőjét, és nagyon jó tapasztalatokkal tért haza.

– Fantasztikus hangulat volt, és a vízilabda topkategóriáját figyelhettük fenn – mondta a szakember. – Pár taktikai újdonságot is el lehetett lesni, amit majd igyekszünk beépíteni a játékunkba. A két magyar csapaton amúgy érződött a hosszú bajnoki döntő, de így is elismerést érdemelnek a szereplésükért.

Forrás: www.bama.hu