Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ifjú atlétikai tehetségek: Tegzes Kata

Tegzes Kata 14 évesen a PVSK Atlétika Szakosztály egyik nagy felfedezettje.

A PVSK Atlétika Szakosztály 3 éve indított egy gyerek korosztályú csoportot közép- és hosszútávú futásban. Ennek a csoportnak az egyik nagy felfedezettje Tegzes Kata (2002-es születésű) aki Harkányból jár be minden nap az edzésekre, vállalva a napi kétszer egy óra utazást, alig 14 évesen. Tanulmányaiban is jeleskedik, hiszen több tantárgyban is képviseli az iskoláját országos tanulmányi versenyeken.

Már az első edzéseken látszott, hogy a vékony testalkatú kislány nagyon jó mozgáskoordinációval rendelkezik. A gyors és a hosszúfutások is könnyedén mentek neki. 12 évesen a gyerekversenyeken rendszeresen az első három helyezett között végzett mezei futásban. 2015-ben az újonc (13 éves) kategóriában, középtávfutó számokban versenyzett. Először a fedettpályás magyar bajnokságon 600 m-en lett 3. (1:45,6), majd a Diákolimpia Országos Döntőjében csak pár tizeddel maradt le a dobogó legfelső fokáról (1:43,5). Az Egyesületi Országos Bajnokságon, 1:41,52-vel (szoros) harmadikként ért célba. Eredményein is látszik az egyenletes fejlődés, ami a fokozatos, céltudatos munkának köszönhető.

Katának az idei évben egy korosztállyal feljebb, a serdülőknél (14-15 évesek) kell bizonyítania. Mivel idén még csak 14 éves lesz ezért különösen nehéz eredményesen szerepelnie az egy évvel idősebbek között. Ebben a korosztályban már a 800 m lett a versenytávja és a Fedettpályás Bajnokságon 2:22,6-tal a 4. lett. Az első szabadtéri versenyén, egészen kiváló, 2 perc 16,52 mp-es időt ért el. Ez az eredmény már közel van a jövő évben, Győrben megrendezésre kerülő ifjúsági olimpia kvalifikációjához. Ahhoz, hogy ez a szint teljesüljön, (2:13) a PVSK Atlétika Szakosztálya megfelelő minőségű edzés lehetőségeket biztosít és Freier Balázs edző irányításával további fokozatos fejlődésre lehet számítani ifjú tehetségünknél.