Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A legfőbb cél, a sportág megszerettetése

A Pécsi VSK Pumák leány kosárlabda csapatunk a bajnokság döntőjének felsőházába került.  Az együttes vezetőedzőjétől, Rákosi Katalintól azt is megkérdeztem, mi a távolabbi céljuk.

A kosárlabda U11-es Leány Bajnokságban jól szerepeltetek, mióta dolgoztok együtt?

Így, ebben az összeállításban szeptember óta dolgozunk együtt. De vannak olyan lányok, akik már tavaly is szerepeltek ebben a kenguru bajnokságban, tehát ők több rutinnal rendelkeznek.

A várakozásnak megfelelő volt-e ez a szereplés, egyáltalán, mi volt a cél az év elején?

Elődleges célunk az volt, hogy megszeretessük a lányokkal ezt a sportágat. Egy nagyon jó csapat kohézió alakult ki, és emellett rengeteget fejlődtek az év kezdés óta. Terveink között szerepelt, hogy országos döntőbe jussunk, de arra nem számítottunk, hogy egyenes ágon jutunk be, ami a csapatot dicséri, mert egész évben keményen dolgoztak, hogy ez a célunk megvalósuljon.

Tiszay László, aki a Szakosztály vezetője nagyra értékeli a Ti teljesítményeteket, csak úgy, mint a többi országos döntőbe jutott csapatét. Tényleg, miért olyan értékes ez az eredmény?

Ettől az évtől kezdve más a lebonyolítása az U11-es döntőnek. Nem játszunk egy csapatként, hanem minden csapatot összekevernek, igazából egy kosár ünnepről van szó. Nem helytálló azt mondani, hogy a legjobb nyolc között vagyunk, inkább, hogy a felsőházi döntőbe kerültünk. Ami azért is elismerés, mert olyan jó csapatokkal játszhatunk együtt, mint a Csata DSE, vagy a Sopron együttese.

Azt egy kívülálló is érzékeli, hogy nagyon jó együtt a csapat, ha értékelni kellene egyénileg, ki tudsz emelni valakit?

Nem tudok, és nem is szeretnék. Egy csapat vagyunk, egy a célunk, és mindent csapat szinten értünk és érünk el. Igen, egy nagyon jó közösség jött össze, akik megtesznek mindent a pályán a csapatukért. Minden egyes játékosomra büszke vagyok, mert az idei évben, amiket kitűztünk célokat, azt el is elértük.

Mi a további cél, az idei szezonra és a távolabbra vonatkozóan?

Május végén lesz egy hazai tornánk, (28-29-én) Sopron, Baja, Vasas részvételével, ahol szeretnénk minél jobban szerepelni, aztán az Országos jamborree-n jól érezni magunkat. A távolabbi céljaink, hogy ugyan ebben a felfogásban dolgozzunk tovább, és minél többet fejlődjünk. Számomra is nagy kihívás lesz a következő év, hiszen gyermek korosztályba, az U12-be lépünk, itt én is először szerepelek majd.

Rákosi Katalin: 1987.09.29-én Budapesten született. 2010 óta dolgozik edzőként a PVSK-nál. Eddig a kenguru korosztályban tevékenykedett, jövőre eggyel feljebb, a gyermek korcsoportban dolgozik majd. Középfokú sportedzői képesítéssel rendelkezik, angolul beszél. Egyetemet végzett testnevelés szakon Pécsett, jelenleg utolsó vizsgáit teszi le a Jogtudományi Egyetemen. Heti négy edzést tart, hobbija az utazás, és az úszás.

Nyilas László