Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

II. Vasutas Judo Csapatbajnokság

Az elmúlt évben a Misina Kupán útjára indított Vasutas Szakosztályok Judo Csapatbajnokságának idén a Nagykanizsai TE volt a házigazdája. Videó: A Kanizsa TV felvétele az eseményről.

A verseny célja, feleleveníteni a vasutas csapatok közti barátságot és összetartást, illetve biztosítani a versenyzők találkozóját. Idén a Bajnokságot a 150 éves Nagykanizsai Torna Egylet rendezte, ami kiemelt program volt az ottani Judo Szakosztály életében.

Mivel az idei évben Olimpiát rendeznek Rióban a csapatok vezetői közösen gyújtották meg az Olimpia eszméjének tiszteletére felállított fáklyát. A találkozó fővédnöke Cseresnyés Péter Államtitkár volt, aki az ünnepi megnyitójában méltatta a sportot, annak hitvallását, illetve közösség formáló erejét. A nagy múltú egyesület elnöke Kiss György büszkén beszélt a város sportéletéről és a Nagykanizsai TE 150 éves múltjáról.

A megnyitó után mindkét egyesület két csapatot állított ki. A fiatalabb és idősebb korosztály küzdelmei parázs hangulatban zajlottak. Az első csapatok mérkőzései során kialakult eredmény a házigazdák győzelmét hozta. A második csapatok küzdelmeit a PVSK nyerte, így az összesítésben döntetlen lett a bajnokság végeredménye. Minden résztvevő érem díjazásban részesült és minden csapat kupával térhetett haza az eseményről.

A csapat vezetője, és edzője Kersics Antal volt.

---
Forrás (videó): Kanizsa TV