Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Búcsúzik az ökölvívó legenda

Kovács Mária utoljára húz kesztyűt kazahsztáni Világbajnokságon, de edzőként folytatni szeretné.

A kazahsztáni Asztanában zajló Női Ökölvívó Világbajnokság, a helyezések megszerzése mellett, azért is fontos a résztvevőknek, mert ez az utolsó lehetőségük, hogy a Riói Olimpiára még kvótát szerezzenek a három (51kg, 60kg, 75kg) érintett kategóriában.

Magyarországról teljes csapat érkezett Kazahsztánba, köztük Kovács Mária, a PVSK öklözője, aki utolsó alkalommal lép kötelek közé amatőr Világversenyen. Marcsi 2001-óta (az első női VB-t ekkor rendezték) része a világ élmezőnyének, és szinte minden VB-ről éremmel tért haza. Az elmúlt 15 évben két világbajnoki címet, két VB második és egy harmadik helyet szerzett, emellett négyszer volt Európa-bajnok, kétszer második, és egyszer harmadik helyezett. A legeredményesebb magyar női versenyző továbbra is az ökölvívás mellett szeretne maradni, ezért már a verseny kezdete előtt egy héttel a helyszínre érkezett, ahol az AIBA (Ökölvívó Világszövetség) edzőképző programjában vett részt, és sikeres vizsgát tett, így jövőben már nemzetközi minősítésű edzőként láthatja el a rá váró feladatokat.

Reméljük Kovács Mária versenyzői pályafutása befejezése után, edzőként részt vesz majd a tehetségek felkutatásában és szakmai felkészítésében.

Nyilas László