Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A 14. helyen végeztünk az OB I-ben

Egy közönségszórakoztató mérkőzésen búcsúztunk az OB I. 2015-16-os szezonjától.

PVSK-Mecsek Füszért - UVSE 11-13 (2-5, 3-4, 2-1, 4-3)
E-On Férfi Vízilabda OB I. Rájátszás 3. mérkőzés. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

PVSK: Barát Ferenc, Raffai Bálint, Vörös Tamás, Csaba Márton, Radics Márko, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Opacak Toni, Lajkó Márton Mihály, Csacsovszky Erik, Rakonjac Zlatko, Krizsán András, De Blasio Domenico, Sólyomvári Márton. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Góllövők: Macsi Patrik 2, Lajkó Márton Mihály 2, Rakonjac Zlatko 2, Csaba Márton, De Blasio Domenico, Krizsán András, Raffai Bálint, Opacak Toni (PVSK), illetve Tóth Zoltán 5, Dávid Zoltán Péter, Tiba Péter, Keresztúri Márton, Márkus Martin, Szatmári Kristóf, Korbács Gábor Ferenc, Korényi Balázs, Kovács Csatlós Róbert (UVSE).

Pedig milyen jól indult! Az UVSE hozta el a labdát, de mi lőttük a mérkőzés első gólját, Rakonjac talált be (1-0). Nem sokat kellett várnunk a folytatásra, a 6. percben ismét rezgett a vendégek hálója Macsi Patrik volt eredményes (2-0). Aztán megszólalt az eredményjelző dudája és percekig nem akart elhallgatni, állt a játék. A kényszerszünet alatt rendezte sorait az UVSE és az első negyed végéig öt gólt lőttek sorozatban, amire nem volt pécsi válasz (2-5). A 2. negyed egy újabb vendég találattal indult (2-6), itt már attól lehetett tartani, hogy egy nagyobb vereségbe is beleszaladhat a PVSK-Mecsek Füszért. Szerencsére nem így lett, mentünk, hajtottunk és kapaszkodtunk. Kiegyenlítetté vált a mérkőzés és szebbnél szebb gólok születtek mindkét oldalon. 5-9-es budapesti vezetéssel fordultak a csapatok a félidőben.

A 3. játékrészben sokáig nem esett gól. Hét perc elteltével Rakonjac, majd De Blasio volt eredményes (7-9), amire az Újpestieknek csak Tiba Péter révén volt válasza. 10-7-re vezettet az UVSE és jött a végjáték a szezon utolsó negyede. A PVSK egy pillanatra sem adta fel, hajtottak a játékosok és mindent megtettek az egyenlítésért, de két gólnál közelebb nem sikerült kerülniük az Újpestiekhez. Egy perc volt hátra, amikor az utánpótláskorú Raffai Bálint belőtte a PVSK 11. és a mérkőzés utolsó gólját. Az UVSE 13-11-re győzött és mindkét csapat számára véget ért a bajnokság.

A rájátszás párharcát az UVSE nyerte 2-1-re és ezzel a 2015-16-os OB I-es bajnokság 13. helyén végezett. A PVSK-Mecsek Füszért a 14. lett és a következő szezonban is az első osztály tagja lesz.

Lukács Gergely: - Hatalmas csata volt, kemény egy az egyes párharcokkal és úgy gondolom, hogy a rutinosabb csapat nyert. Nagyon tanulságos mérkőzés volt a mai, látszott, hogy a fiatal játékosokra kell és lehet építeni. Azon az úton, amit augusztusban kijelöltünk magunknak fogunk tovább haladni. Gratulálok az UVSE csapatának. Nagyon köszönöm a játékosoknak az egész éves munkát.