Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Győztünk, jöhet a harmadik mérkőzés

Legyőztük az UVSE-t a Margitszigeten és ezzel kiegyenlítettünk. Harmadik mérkőzés dönt.

UVSE - PVSK-Mecsek Füszért 8-9 (2-2, 1-1, 1-2, 4-4)
E-On Férfi Vízilabda OB I. Rájátszás 2. mérkőzés. Budapest, Margitsziget

PVSK: Barát Ferenc, Raffai Bálint, Vörös Tamás, Csaba Márton, Radics Márko, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Opacak Toni, Lajkó Márton Mihály, Csacsovszky Erik, Rakonjac Zlatko, Krizsán András, De Blasio Domenico, Sólyomvári Márton. Vezetőedző: Lukács Gergely.

Góllövők: Tóth Zoltán 2, Dávid Zoltán Péter 2, Vadovics Viktor 2, Keresztúri Márton, Szatmári Kristóf (UVSE), illetve Macsi Patrik 2, Csacsovszky Alex, Csacsovszky Erik, Csaba Márton, Lajkó Márton Mihály, Vörös Tamás, Opacak Toni, Rakonjac Zlatko (PVSK).

Az előzetesben azt írtuk, hogy nem megoldhatatlan feladat az UVSE legyőzése a Margitszigeten. A mérkőzés végére kiderült, hogy ezt a feladatot sikerült megoldani, de nem volt egyszerű. A két csapat fej-fej mellet haladt egész végig és az utolsó pillanatig nyílt volt a csata.

A mérkőzés első gólját a PVSK szerezte, Csacsovszky Alex talált be. Nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés első és második negyede 3-3-as állásnál fordultak a csapatok. A 3. negyed jól indult, Lajkó akciógóllal szerezte meg ismét a vezetést. Némi PVSK fölény volt tapasztalható, ebben a játékrészben. Bár az UVSE kiegyenlített, Csaba Márton találata után 4-5-ös előnyel készülhettünk az utolsó játékrészre. Jött a végjáték és mindkét oldalon potyogtak a gólok. Az utolsó negyed közepén már 5-8-ra vezettünk, de mégis szoros volt a vége. 30 másodperc volt vissza a mérkőzésből, amikor az UVSE Keresztúri Márton akciógóljával 8-9-re feljött. Lukács Gergely azonnal időt kért, majd támadhatott a PVSK, de az utolsó másodpercekben már nem változott az eredmény. Győzött a PVSK-Mecsek Füszért és készülhet a harmadik mérkőzésre.

Győzelmünkkel 1-1 a párharc állása, folytatás Pécsen.