Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vereség és búcsú

Harmadszor is jobb volt nálunk a Szolnok, így a négy közé jutottak. Számunkra véget ért a szezon.

Szolnoki Olaj - PVSK-PANNONPOWER 75-57 (20-20, 18-8, 29-16, 8-13)
Férfi Kosárlabda NB I. Rájátszás, 3. mérkőzés. Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok 1000 néző
Vezette: Cziffra, Szabó, Jakab. 

Szolnok: Burell 7/3, Vrbanc 8/6, Vojvoda 9, Jones 14, Keller 9. Cs.: Boriszov 19/9, Kovács P., Gregory 4, Wittmann 5/3, Rudner, Zsíros. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics. 
PVSK: Walker 16, Antóni 9/9, Bíró 4, Budimir 9/3, Horti 10. Cs.: Harazin 4, Demeter 5/3, Krnjajski, Dragasevic, Sértő. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Tisztában voltunk azzal, hogy sem Anthony Nelson, sem Marko Popadic nem fog pályára lépni a Szolnok elleni párharc harmadik meccsén, amivel jelentősen csökkentek az esélyeink – ám azért abban nagyon bíztunk, hogy akárcsak az első két meccsen, csapatunk ismét megmutatja, hogy küzdeni nagyon tud. Nos, nem csalatkoztunk: az első negyedben nem száguldott át rajtunk a Szolnok, sőt, végig ott voltunk a nyakukon. A kezdőbe kerülő Antóni Csanád meghálálta a bizalmat, bevágott két hármast, Walker adta a gólpasszokat, szóval szó sem volt arról, hogy már ekkor eldőlt volna a találkozó sorsa, hogy a Szolnok ránk kényszeríttette volna az akaratát. Sőt, a második negyed első kosarát mi dobtuk, úgyhogy vezettünk is – problémát csak az jelentett, hogy nem túl sokáig: a hazaiak ugyanis felpörgették a játékukat, s el is léptek tőlünk. Nem találtuk meg azt a dobóformát, ami az első negyedben még egészen a miénk volt, tíz perc alatt csak nyolc pontot dobtunk.

A nagyszünet után aztán még inkább rákapcsoltak a piros-feketék, s valószínűleg a fáradtságunk is közrejátszott abban, hogy egyre inkább leszakadtunk tőlük. Az utolsó játékrész már valóban formaságnak tűnt – persze, láttunk már csodát, de ezen a meccsen erre nem volt sok esély. A végén mindkét tréner a fiatalokat szerepeltette, az utolsó negyedet meg is nyertük, de ez csak arra volt elég, hogy egy kicsit jobb szájízzel búcsúzzunk az idénytől.

A párharcot a Szolnok 3-0-val nyerte meg, s jutott így az elődöntőbe. 

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak és nagyon büszke vagyok rájuk. Ez alatt a három meccs alatt megmutattuk, hogy helyünk volt a play off-ban. Nagyon küzdöttek a fiúk.