Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vereséggel kezdtük a rájátszást

A rájátszás első mérkőzésén vereséget szenvedtünk. Egy hét múlva szombaton visszavághatunk.

PVSK-Mecsek Füszért - UVSE 5-10 (1-2, 3-2, 0-4, 1-2)
E-On Férfi Vízilabda OB I. Rájátszás 1. mérkőzés. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

Barát Ferenc, Raffai Bálint, Vörös Tamás, Csaba Márton, Surányi László, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Opacak Toni, Lajkó Márton Mihály, Csacsovszky Erik, Rakonjac Zlatko, Krizsán András, De Blasio Domenico, Kósik Soma.

Gólszerzők: Macsi 2, Csaba, De Blasio, Rakonjac (PVSK), illetve Dávid 3, Tóth Z. 2, Szentesi Á. 2, Sélley-Rauscher, Keresztúri, Kovács R. (UVSE).

A mérkőzés előtt Czerpán István a PVSK elnöke és De Blasio Antonio a Vízilabda Szakosztály elnöke köszöntötte De Blasio Domenicot és Surányi Lászlót, akik utolsó mérkőzésükre készültek hazai közönség előtt, a rájátszás után befejezik profi pályafutásukat.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott bár 2-1-re az UVSE vezetett. A második játékrészben háromszor is kiegyenlítettünk, de nem sikerült előnyt szereznünk. 4-4-es állásnál fordultak a csapatok a félidőben. A 3. negyed nem várt fordulatot hozott számunkra. Az UVSE négy gólt lőtt sorozatban, amire a PVSK-Mecsek Füszért nem tudott válaszolni. A négy bekapott gólból hármat emberelőnyből lőttek a vendégek a kapunkba. 4-8-as állásnál indult a végjáték, ami nem hozott áttörést. Az UVSE magabiztosan tartotta előnyét, sőt növelni is tudta. A negyed egyetlen gólját De Blasio Domenico szerezte a PVSK-nak, ezzel szépen búcsúzott a hazai közönségtől.

Győzelmével az UVSE 1-0-ra vezeti a párharcot. Folytatás május 14-én.

Lukács Gergely: - Mivel a lényegi kérdések az alap- és középszakaszban eldőltek, igyekszem a leghasznosabban felhasználni ezt a 2-3 meccset, mégpedig úgy, hogy még több lehetőséget adok a fiataloknak, illetve azoknak a játékosoknak, akik jövőre is a csapat tagjai lesznek. A kiegyensúlyozott első félidő után a harmadik negyedben gyengén vízilabdáztunk, minden helyzetet kihagytunk, amit ellenfelünk rutinos játékosai révén kihasznált, és ezzel eldöntötte a mérkőzést. Raffai Bálintnak gratulálok élete első OB I-es mérkőzéséhez, míg a két búcsúzó játékosunknak nagyon sok sikert kívánok az edzői, illetve sportvezetői pályához!