Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elsőre nem sikerült

Vereséggel indítottuk a rájátszást: nagy csatában, mindössze négy ponttal győzött le minket a Szolnok.

Szolnoki Olaj - PVSK-PANNONPOWER 74-70 (19-18, 25-15, 14-15, 16-22)
Férfi Kosárlabda NB I. Rájátszás, 1. mérkőzés. Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok 1200 néző
Vezette: Papp, Tőzsér, Kulcsár.

Szolnok: Burell 2, VRBANC 15/15, Vojvoda 13/3, MILOSEVICS 7/3, Keller 6. Cs.: Kovács 2, JONES 20, Boriszov 9/9. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics. PVSK: Walker 5/3, Nelson 2, Antóni 10/6, Budimir, Horti 8. Cs.: HARAZIN 13, Bíró 11/6, Demeter, POPADICS 21/9. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A bajnoki címvédővel idegenben játszani semmiképpen sem egy leányálom – csapatunk azonban egyáltalán nem kezdett megilletődötten, sőt, az első negyedben többször vezetett is. Elkapta a fonalat Horti Bálint, Harazin Tamás és Antóni Csanád is a legjobbkor vágott be egy triplát, így egyáltalán nem ütközött ki a két csapat helyezése közötti különbség. Aztán a második tíz percben egy pillanat alatt átszáguldott rajtunk a Szolnok: egyik percben még éppen csak, hogy vezettek, három perccel később már tíz volt oda, újabb kettő múlva pedig közel jártunk a közte húszhoz. A cseréink ugyan segítettek a felzárkózásban, visszajöttünk tíz pont körüli különbségre, de egyértelmű volt, hogy a szünetben valami nagyon extrát kell kitalálni, ha nem akarjuk, hogy az utolsó játékrész formalitás legyen. 

Bár azt nem tudjuk, mi hangzott el az öltözőben, az bizonyos, hogy lendületesen nyomta le a harmadik negyedet csapatunk: jól védekeztünk, okosan támadtunk, így úgy fordulhattunk az utolsó tíz percre, hogy csak tízzel ment a hazai csapat. Aztán két perccel később már csak öttel: dobott egy duplát Harazin, egy triplát Walker, jött is Sztojan Ivkovics időkérése. Aztán Walker bevágott egy kettest, s már csak hárommal vezetett a Szolnok. Harazin sem akart lemaradni, egyetlen pontra csökkent a hazaiak előnye. Körömrágós lett tehát a vége, felváltva estek a kosarak, két perccel a vége előtt is csak két ponttal dobott többet a Szolnok. A végén éppen csak egy kicsivel céloztak jobban a házigazdák – ennyi azonban elég volt nekik a győzelemhez. Elkeseredni nincs miért: idegenben játszottunk egy utolsó pillanatig izgalmas meccset az alapszakasz-győztessel – erre tényleg büszkék lehetünk.

A három győzelemig tartó párharc állása 1-0, folytatás szombaton, a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Következő mérkőzés:

2016.05.07. 18:00 | PVSK-PANNONPOWER - Szolnoki Olaj
Férfi Kosárlabda NB I. Rájátszás, 2. mérkőzés. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok