Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U20: Bajnokok lettek a fiatalok!

Egész éves teljesítményére tette fel a koronát vasárnap U20-as csapatunk: megnyerték a bajnokságot.

Falco KC Szombathely - PVSK-PANNONPOWER 69-75 (27-22, 8-26, 15-10, 19-17)
Morgen Ferdinánd Bajnokság U20 döntő. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Vezette: Kovács, Gyuris, Balogh.

PVSK: Czukor 6/3, Demeter 9/6, Antóni 15/9, Bíró 16/6, Sértő 5. Cs.: Popgyákunik 7/3, Berkics 5/3, Krnjajski 7, Dragasevics 5. Vezetőedző: Juhász Olivér.

Facebook | Képek, videók a mérkőzésről >>

Minden nagyképűség nélkül mondhatjuk, hogy a Morgen Ferinánd U20-as bajnokság fináléjába a két legjobb csapat került. Bár nem néztünk utána, azért valószínű, hogy a fogadóirodák kevesebbet fizettek volna a szombathelyiek győzelméért – mégis csak a Falco nyerte az alapszakaszt, sokáig egyáltalán nem találtak legyőzőre.

A nyolcas döntőben ugyanakkor a mieink is jól teljesítettek, simán nyertek a középdöntőben és az elődöntőben is. Vasárnap délután pedig ismét kitettek magukért a srácok: bár az első negyed a szombathelyieké volt, a másodikban nagyot ment a PVSK, s így a nagyszünetre tizenhárom pontos előnnyel mehetett csapatunk. A harmadik negyed megint a Falco-é volt, de annyit azért nem dobtak, hogy nagyon a nyakunkra jöjjenek – így az utolsó játékrészben már csak arra kellett figyelnünk, hogy ne énekeljék ki a sajtot a szánkból. Nem énekelték, ez pedig azt jelenti, hogy U20-as csapatunk lett a bajnokság aranyérmese.

A nyolcas döntő legértékesebb játékosának Bíró Olivért választották, míg Antóni Csanád az All Star ötösben kapott helyet. A legjobb edző Juhász Olivér lett!

Juhász Olivér: - Gratulálok a csapatnak, nagyon akartuk ezt a győzelmet. Aki pályára lépett, hozzátett valamit, úgyhogy nagyon elégedett vagyok.