Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U20: Készülhetünk a fináléra!

U20-as csapatunk magabiztosan győzte le az MTK-t, így vasárnap az aranyéremért mérkőzhet.

PVSK-PANNONPOWER - MTK Törökbálint 77-62 (23-8, 18-18, 20-22, 16-14)
Morgen Ferdinánd Bajnokság U20 elődöntő. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Vezette: Kovács, Bács, Pécsi.

PVSK: Czukor, Demeter 13, Antóni 12/6, Bíró 25/15, Sértő 6/3. Csere: Popgyákunik 9, Dragasevics 2, Krnjajski 8, Berkics 2, Galambos, Kozári. Vezetőedző: Juhász Olivér.

Kicsit talán gonoszkodva azt is mondhatnánk: beigazolódott a papírforma, hiszen az élvonalbeli bajnokság alapszakaszát az első és a második helyen záró két gárda jutott a fináléba az U20-asok székesfehérvári döntőjében.

De ez tényleg gonoszkodás lenne – a pécsiek ugyanis pénteken és szombaton is parázs csatát vívtak az ellenfelükkel. Pénteken a Vasast csak a végén sikerült legyűrni, szombaton az MTK ellen már jobban kijött a lépés – köszönhetően elsősorban a 25 pontig és tíz lepattanóig jutó Bíró Olivérnek. A mieink valójában már az első negyedben megnyerték a találkozót, hiszen ekkor kapkodtak össze egy masszív, tizenöt pontos előnyt – ezt követően már csak arra kellett vigyázni, hogy ez nagyjából meg is maradjon. Megmaradt, s így Juhász Olivér csapata vasárnap délután az aranyéremért játszhat a Szombathellyel.

Juhász Olivér: - Gratulálok a csapatomnak! Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, végig fegyelmezetten játszottunk, ez meg is hozta a döntőt nekünk.