Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Valóra vált az álom!

Őrülten izgalmas meccsen legyőztük a Kecskemétet, s így ott vagyunk a rájátszásban!

PVSK-PANNONPOWER - KTE 72-68 (19-11, 23-17, 19-21, 11-19)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 9. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 1900 néző
Vezette: Benczur, Farkas, Török.

PVSK: Walker 7/3, Nelson 10/3, Antóni 6/3, Budimir 26/6, Horti 10. Csere: Popadic 6, Harazin 4, Bíró 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Kecskemét: Pongó Ma. 5/3, Pongó Má. 15/9, Djeraszimovics 7/3, Ivosev 16/3, Karahodzsics 18. Csere: Mészáros 4, Keller I. 3/3. Vezetőedző: Borisz Maljkovics.

Mintha egy jobbfajta hollywoodi filmbe csöppentünk volna, olyan volt a szerda esti, Kecskemét elleni mérkőzésünk: volt itt aztán tényleg minden, száguldás és összezuhanás, vér és verejték, suttogások és sikolyok – de a lényeg persze a katarzis, amire a legutolsó pillanatig várnunk kellett.

De ne rohanjunk ennyire előre! Már csak azért is emlékezzünk meg egy kicsit részletesebben a negyedekről, mert mindegyik nagyon sok tanulsággal szolgált. Az első tíz percben az derült ki, hogy Veljko Budmir visszatalált az idény eleji remek formájához: légiósunk ponterősen kosarazott, s kiélezett helyzetekben sem remegett meg a keze. Aztán az is világossá vált, hogy Horti Bálint szintén jó formában van, hogy Walker és Nelson simán tud egyszerre a pályán lenni, sőt, ha Popadic is feljön, akkor gyakorlatilag hárman is irányíthatnak. Összességében az első negyedet remekül lehoztuk, és a másodikkal sem volt különösebb probléma, már csak azért sem, mert ekkor már tíz pont fölé hízott az előnyünk.

Aztán jött a harmadik negyed, s egyszerre huszonegy ponttal álltunk jobban – na, ekkor gondolta mindenki azt, hogy akkor innentől kezdve nincs is miről beszélni, a Kecskemét teljesen szétesett, kezdhetünk szépen, lassan ünnepelni. Ami nagy hiba lett volna: a vendégek ugyanis csendben, apró kosarakkal egyszer csak a nyakunkba zuhantak. Nem meglepő, hogy kicsit idegeskedni kezdtek a mieink (Horti arca egy könyökös után vérzett is, az utolsó percekben már ragtapasszal játszott), úgyhogy a végén úgy álltunk, hogy két pontos előnyünknél a Kecskemét a fordításért emelhetett rá egy hármast. Ez azonban kimaradt, az utolsó pillanatok őrült kapkodásából mi jöttünk ki jobban, s megnyertük a találkozót.

Mindez pedig azt jelenti, hogy valóra vált mindannyiunk álma: ott vagyunk a rájátszásban!

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak! Egyszerűen fantasztikus, amit a középszakaszban csináltunk. Nyertünk tizenkettőből nyolc mérkőzést a végén. Egyszerűen még számomra is felfoghatatlan, hihetetlen, hogy évről évre mindig tud meglepetést okozni a csapat. Nagyon nem szeretnék most szakmázni a meccsről. Persze ki lehetne elemezni a 4. negyedet, de jelen pillanatban ez felesleges, ráérünk majd egy-két nap múlva. Most örüljünk a győzelmünknek. A legjobb nyolc között nem lesz egyszerű a dolgunk, mert a bajnokság legjobb csapatával kell játszanunk. Holnaptól erre készülünk. Nagyon köszönöm a szurkolóknak, hogy a hullámvölgyeink ellenére végig kitartottak a csapat mellett és támogattak minket.