Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Győzelemmel zártuk a középszakaszt

Sorozatban harmadszor nyert vízilabda csapatunk a középszakaszban. Jön a rájátszás az UVSE ellen.

PVSK-Mecsek Füszért - Szentes 9-8 (3-0, 2-3, 1-2, 3-3)
E-On Férfi Vízilabda OB I. Alsóház, középszakasz 8. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

PVSK: Barát Ferenc, Horváth Zsombor, Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Opacak Toni, Ivan Basara, Tóth Péter, Nenad Stojcic, Rakonjac Zlatko, Krizsán András, Csacsovszky Erik, Macsi Patrik, Lajkó Márton Mihály, De Blasio Domenico, Kósik Soma. Vezetőedző: Lukács Gergely

Góllővők: Csacsovszky Alex 2, Basara Ivan 2, Macsi Patrik, Horváth Zsombor, Csaba Márton, Tóth Péter, Nenad Stojcic (PVSK), illetve Weszelovszky László 3, Somogyi Balázs 3, Nagy Márton, Vörös Viktor (Szentes).

Bár a Szentesnek volt fontosabb a győzelem ez nem látszott az első negyedben. Lőttünk három gólt és simán vezetünk 3-0-ra. A 2. negyed is jól indult Csaba Márton akciógóljával már 4-0 volt ide. Ezen a ponton gondoltuk, hát ez sima lesz. Nem így lett. Bár a szünetben kétgólos előnyel fordultunk a 3. negyed végére emberelőnyből kiegyenlített a Szentes és nyílt volt a mérkőzés. 14 másodperc volt vissza a 3. negyedből amikor Basara betalált. A végjáték előtt 6-5-re vezetett a PVSK-Mecsek Füszért. Jöttek az izgalmak 6-6, 7-6, 7-7, 7-8 volt az állás, vezetett a Szentes. A PVSK nem adta fel és a nézők is érezték, szurkolni kell a csapatnak. Ment, hajtott a csapat, Csacsovszky Alex egyenlített, majd 41 másodperccel a vége előtt Basara akciógóljával eldőlt a mérkőzés a mi javunkra. 9-8 lett a végeredmény.

A Szentes legyőzésével sorozatban harmadszor nyert a PVSK-Mecsek Füszért és az alsóház 5. helyén 22 ponttal zárja a középszakasz küzdelmeit. A rájátszásban az UVSE ellen játszunk.

Lukács Gergely: - Nagyszerűen játszottunk és annak ellenére, hogy számunkra már nem volt tétje a mérkőzésnek, nagyon motiváltak voltak a játékosok. Külön kiemelném azt, hogy amikor a Szentes átvette a vezetést nem estünk össze és tudtunk újítani, gólokat lőni.  Gratulálok a csapatnak a középszakaszban nyújtott teljesítményhez. Köszönjük szurkolóink támogatását! Készülünk a rájátszásra!

---
3. kép: OB I. alsóház középszakaszának végeredménye