Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egy lépéssel közelebb

Legyőztük idegenben a Szombathelyt, s ez azt jelenti, hogy már tényleg csak egy lépés a rájátszás!

Falco KC - PVSK-PANNONPOWER 68-72 (11-19, 18-14, 16-15, 23-24)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 8. forduló. Szombathely, Arena Savaria 1200 néző
Vezette: Cziffra, Vida, Hervay

Falco: Thomas 17/6, Váradi 6, Burgess 13, Relphorde 3, Wright 13. Csere: Bognár 4, Lekli 12, Simon, Hódi, Bazsó. Vezetőedző: Kálmán László. PVSK: Walker 16/6, Nelson 6/3, Antóni 6/6, Budimir 16/6, Horti 16. Cs.: Bíró 8, Harazin 4, Demeter. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Persze tudtuk, amikor a második perc végén 6-0-s pécsi vezetést mutatott az eredményjelző, hogy nem szabad elbíznunk magunkat, egyáltalán nem lesz ez ilyen könnyű mérkőzés – de attól még kifejezetten jó érzés volt ezt látni. Innentől kezdve nagyjából felváltva estek a kosarak, ami ugye egyben azt is jelentette, hogy megmaradt az előnyünk. Igaz, a negyed végén azért feljöttek három pontra a hazaiak, de Walker bevágott egy duplát és egy hármast, így nyolc pontos előnnyel szusszanhattunk. A második negyed egy Bíró-kettessel indult, ez pedig azt jelentette, hogy tízzel vezettünk! Megint összekapták azonban magukat a szombathelyiek, igaz, annak mi nagyon örültünk, hogy a kinti dobásaik továbbra sem ültek – az első félidőben hetet emeltek rá a hazaiak, egy sem volt jó ezek közül. A duplák és a büntetők már jobban mentek nekik, úgyhogy volt, hogy csak négy ponttal tartottunk előrébb, de a negyed vége megint a miénk volt, úgyhogy négy pont megmaradt az előnyből.

A nagyszünet után lelkesen léptünk be a játékba – Budimir bebüntetett egy triplát, megint hét volt közte, s bár jöttek a hazai közeliek is válaszul, a hat-hét pontos előnyünk rögzülni látszott. A vendégek centere, Wright elkapta a fonalat, neki köszönhetik a hazaiak, hogy nem szakadtak le végérvényesen. Aztán sajnos jött egy hosszabb kosárínséges időszak, s ezt ki is használták a hazaiak, úgyhogy az utolsó negyednek csak három pontos előnnyel futhattunk neki. A záró tíz percben aztán utolértek minket a hazaiak: Lekli büntetőjének köszönhetően a 33. percben 50-50 volt az állás. És innentől nem volt kegyelem: egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól, hol a Pécs, hol a Szombathely vezetett. A kettesek és a hármasok terén nem is volt különbség a két gárda között, még a lepattanók terén is egálközelben jártunk – a hazaiak viszont lényegesen több büntetőt dobhattak, ezeknek is köszönhetően volt végig szoros az állás. Másfél perccel a vége előtt Horti bedobott három büntetőt, és egy duplát, ezzel négy ponttal vezettünk – Burgess bedobott egy középtávolit, már csak kettő volt az előnyünk. Jött azonban Antóni Csanád, a fiatal kosaras keze nem remegett meg a nagy felelősségtől, bevágott egy triplát, s ezzel el is döntötte a találkozót.

Mindez azt jelenti, hogy ha győzünk jövő héten a Kecskemét ellen, akkor ott vagyunk a rájátszásban!

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatnak! Mentálisan nagyon erősek voltunk ma és akkor sem estünk össze, amikor pár perccel a mérkőzés vége előtt a Falco átvette a vezetést. Szerdán minden eldől, a KTE csapatát kell legyőznünk, hogy a legjobb nyolcba legyünk, sorozatban hatodszor. Kérem szurkolóinkat, hogy minél többen jöjjenek ki a Lauberbe és támogassanak minket!

---
Videó forrása: Falco KC - A teljes mérkőzés megtekinthető.