Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

NB I.: Győzelem, szép játékkal

A Sopron elleni meccsre úgy fogunk emlékezni, mint a mérkőzés, amelyen majdnem minden sikerült.

PVSK-PANNONPOWER - Sopron KC 85-66 (26-11, 19-25, 21-17, 19-13)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 7. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok 1200 néző
Vezette: Benczur, Minár, Radnóti.

PVSK: Nelson 5, Walker 20/6, Antóni 2, Budimir 18/6, Horti 20. Cs.: Bíró 12/6, Harazin 6, Demeter 2, Kővágó-Laska, Popgyákunik, Czukor. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Soproni KC: Larohe 7, Tiggs 15/6, Takács, Dénes 10/6, Taylor 5. Cs.: Ruják 8/6, Bavcsics 4, Rancsics, Kántor, Élő 1, Bán 12/6, Molnár 4. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Előzetesen azért joggal tartottunk a vasárnap esti csatától: mégiscsak egy olyan gárdával csaptunk össze, amely ebben a szezonban már négyszer megvert minket. Ehhez képest lement az első negyed, és kis túlzással akár hátra is dőlhettünk volna – úgy léptünk el a vendégektől, mintha körülbelül egy osztálynyi lenne a különbség a két csapat között. És mielőtt azt gondolnánk, hogy semmi másról nem volt szó, mint hogy nekünk minden bejött, nekik meg semmi sem, szögezzük le gyorsan: a különbséget sokkal inkább az összjáték jelentette – márhogy nálunk volt, náluk meg nem igen. Sorra vezettük a szép támadásokat, ráadásul türelmesen is kosaraztunk, addig járattuk a labdát, amíg tiszta dobóhelyzet nem alakult ki.

A második negyedben jött a várható hullámvölgy, s bár a 13. percben 34-14-re vezettünk, egy kicsit kiengedtünk, s ezt ki is használták a vendégek, a nagyszünetre szépen felzárkóztak. A folytatástól mégsem kellett annyira tartanunk: egyszerűen nem volt benne a levegőben az, hogy ma este itt nyerni fog a Sopron.

Hát, nem is nyert – a harmadik és a negyedik negyedben ismét szép kosárlabdát bemutatva léptünk el tőlük, s bár néha-néha azért visszajöttek tíz pont körülre, valójában egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Mindez összességében azt jelenti, hogy megmaradt az esélyünk a rájátszás elérésére – első körben jövő héten nyerni kell a Szombathely vendégeként. De bizakodjunk: ezzel a mostani játékkal biztosan el tudjuk kapni a Falcót is.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak! Úgy érzem, hogy a tét nagyságához méltóan kezdtük a mérkőzést, koncentrált volt mindenki, tényleg érezték a játékosok a meccs fontosságát. Jó volt a védekezésünk és nagyon sok gyorsindításunk volt, főleg a mi átlagunkhoz képest. Ez stabilitást adott a csapatnak, nem kellett annyit szenvedni a soproni védekezés ellen. Ellenfelünk a bajnokság egyik legjobban védekező csapata és eddig nagyon megszenvedtünk ellenük az elmúlt négy mérkőzésen. Amikor a Sopron megpróbált közelebb kerülni hozzánk, akkor mi mindig találtunk egy extra kosarat, akár támadó lepattanóból, akár hárompontosból. Ez vezetett ahhoz, hogy talán kívülről könnyű győzelemnek látszott a mai mérkőzés.

Demeter Atilla (a PVSK játékosa): - Elsősorban a védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet. Mivel jól védekeztünk, sok gyorsindítást tudtunk végrehajtani és könnyű kosarakat tudtunk szerezni. Úgy gondolom, ha továbbra is így fogunk a következő meccseken játszani, akkor ott a helyünk a legjobb nyolc között. Ezért mindent meg is fogunk tenni.