Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elhoztuk a három pontot Tatabányáról

A negyedik negyedben négyet lőttünk a Tatbányának és ezzel megnyertük a mérkőzést.

Tatabánya - PVSK-Mecsek Füszért 6-9 (1-0, 2-2, 2-3, 1-4)
E-On Férfi Vízilabda OB I. Alsóház, középszakasz 7. forduló. Tatabánya

PVSK: Kósik Soma, Horváth Zsombor, Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Opacak Toni, Ivan Basara, Tóth Péter, Nenad Stojcic, Rakonjac Zlatko, Surányi László, Csacsovszky Erik, Macsi Patrik, Lajkó Márton Mihály, Barát Ferenc. Vezetőedző: Lukács Gergely

Góllövők: Regős Áron 2, Francsics Dániel 2, Császár György, Dobay Gergely (Tatabánya), illetve Rakonjac Zlatko 3, Basara Ivan 2, Macsi Patrik, Horváth Zsombor, Surányi László, Nenad Stojcic (PVSK).

MVSZ | A mérkőzés jegyzőkönyve >>

A mérkőzés első góljára az 5. percig kellett várni és a negyed végén az is kiderült, hogy ez volt az egyetlen találat az első felvonásban. Ezt a Tatbánya (a volt pécsi) Francsics Dániel révén szerezte (1-0). A 2. negyed kiegyenlített játékot hozott. Mi is lőttünk két gólt és a Tatabánya is. 3-2-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok a félidőben.

A harmadik negyedben átvettük a mérkőzés irányítását és 3-2-re nyertük a játékrészt. A végjáték kezdete előtt egyenlő állást mutatott az eredményjelző. 5-5-ről tényleg jöhetett a mindent eldöntő 4. negyed. És itt belehúzott a PVSK-Mecsek Füszért. A Tatbánya 7:32-nél átvette a vezetést (6-5), de az öröm nem tartott sokáig. Basara kiegyenlített (6-6), majd Horvát és ismét Basara akciógóljaival 6-8-ra már a PVSK vezettet. A Tatbányának itt már nem ment, sorra hagyta ki helyzeteit és nem tudta bevenni Kósik Soma kapuját. 2:22 volt hátra amikor Rakonjac egy újabb akciógóllal megszerezte harmadik találatát és beállította a 6-9-es végeredményt. Győztünk!

A PVSK-Mecsek Füszért győzelmével előrébb lépett (az UVSE nem szerzett pontot a fordulóban) és az alsóház 5. helyén áll a tabellán. A középszakasz utolsó fordulójában (jövő szombaton) az Abay Sportuszodában a Szentest fogadjuk.

Lukács Gergely: - Nagyon szépen összeállt a csapat erre mérkőzésre. Az igaz ugyan, hogy nem játszottunk nagyon jól, de rendkívül egységesek voltunk és remekül védekeztünk, pláne az utolsó negyedben. Fordulatos, szoros összecsapás volt a mai, de a végén mi voltunk az eredményesebbek.