Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Visszavágtunk mindenért

Amikor a legjobban kellett, akkor sikerült legyőznünk a Kaposvárt!

Kaposvári KK - PVSK-PANNONPOWER 73-84 (17-21, 19-19, 19-16, 18-28)
Férfi Kosárlabda NB I. középszakasz, 6. forduló. Kaposvár, Városi Sportcsarnok 1000 néző
Vezette: Hegedűs, Vida, Hervay.

Kaposvár: Ubilla 19/6, Puljko 10/6, Baki 7/3, Hendlein 20/3, Spica. Cs.: Jazvin 13, Benke 3/3, Fodor 1, Grebenár. Vezetőedző: Kmézics Zorán.

PVSK: Nelson 16/3, Walker 10/3, Antóni 14/6, Budimir 18/6, Horti 15 Cs.: Bíró 2, Harazin 9, Czukor, Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Immár négy éve nem sikerült megverni a Kaposvárt csapatunknak – a somogyiaknak ráadásul a mosatni lett volna a tizedik győzelmük sorozatban ellenünk. De indokolt a „lett volna” használata: szerda este ugyanis a lefújás után ők gratulálhattak nekünk.

Marko Popadic kiesése miatt Walker és Nelson egyszerre volt a pályán, Bíró Olivér helyén pedig Antóni Csanád is kapott helyet a kezdőben – a merész edzői húzások már az elején beváltak, hiszen bár 4-0-ra még a hazaiak vezettek, már az első negyedben fordítottunk, s egy kicsit el is léptünk a somogyiaktól. Aztán a második negyed elején meg nagyon: lepergett három perc, és tíz pontos pécsi előnyt jegyezhettünk fel. Persze nem voltak olyan illúzióink, hogy innen már sínen vagyunk, s lendületből behúzzuk a meccset, de mégis, jó volt az eredményjelzőre pillantani - pláne, ha felidéztük a legutóbbi, Lauberben lepörgetett Pécs-Kaposvár párharcot: ott a somogyiak mentek el tíz ponttal nagyon gyorsan. Aztán a nagyszünet vége előtt visszajöttek a meccsbe a hazaiak, de még így is nálunk volt egy kis előny.

A harmadik negyedben viszont rákapcsoltak a Kmézics-fiúk, ledolgozták a hátrányukat, sőt, Benke hármasával a vezetést is átvették (54-53 volt oda). Az utolsó játékrésznek egypontos pécsi előnnyel vághattak neki a csapatok – azaz messze nem dőlt el semmi. Felváltva estek a pontok egy ideig, mi voltunk előrébb, de nem sokkal – sőt, két perccel a vége előtt is csak négy ponttal mentünk, hiszen 72-68-ra vezettünk. Az élet azonban igazságot szolgáltatott: ezúttal a mieink keze nem remegett a büntetőknél, a mi dobásaink estek be, a mi védekezésünk vezetett eredményre – és így a meccset is mi nyertük meg.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, és egyben köszönetet mondok annak a maroknyi pécsi szurkolónak, akik eljöttek bíztatni minket. Koncentráltan kosaraztunk, a fiúk egymásért küzdöttek. Megyünk tovább ezen az úton.