Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Olyan, mint régen volt, csak egészen más

A hétvégén, szombaton 16:00 órakor összecsap a két pécsi Megye I-es labdarúgó csapat.

Harminchat éve az NB I-ben találkozott egymással a két együttes, legutóbb az őszi fordulóban, a Megyei első osztályban. A legutóbbi találkozón, a Stadion utcában, 6-0 volt az eredmény a PMFC javára. Akkor, harminchat éve, 1-0 volt a Verseny utcában a PMSC javára. Akkor, 12000 néző volt, a PVSK Stadionban, szombaton talán lesz 1200 fő.

Az NB III - ba igyekvő, és a mérkőzéseket sorra nyerő PMFC vezetőedzőjét, Márton Gábort az esélyekről kérdeztem: - Természetesen, minden ellenfél ellen nyerni szeretnénk, így szombaton, a PVSK ellen is. Ugyanúgy készülünk, mint eddig bármelyik mérkőzésre. Nagyra becsülöm az ellenfél csapatát, de azt hiszem, mi vagyunk az esélyesek. Összeállt a játékunk, a legutóbbi három mérkőzésen 19 gólt lőttünk, eltiltottunk nincs. Bár van három sérültünk, (Tóth, Erőss és Loch), őket remélem, megfelelően tudjuk pótolni. Mi már a jövőre gondolunk, de mégis azt mondom, nagy közönség előtt, szeretnénk egy jó mérkőzést játszani a Vasúttal. Hétfőn megnéztem a PVSK pálya füvét, nagyon jó állapotban van, ez tehát nem lehet akadály. Csak a győzelemmel lennék elégedett.

Azon a bizonyos harminchat évvel ezelőtti, nagy közönség előtt lezajlott Verseny utcai 1-0-ra elveszített meccs után a PVSK NB I - es csapatának akkori edzője, Rónai István így nyilatkozott: - Balszerencsés vereséget szenvedtünk.

A mostani összecsapás előtt felhívtam telefonon, és a találkozóval kapcsolatos emlékeiről érdeklődtem: - A legnagyobb NB I - es élményem talán a Bp. Honvéd elleni 2-1-es győzelem, de a PMSC meccsekhez is kellemes emlékek fűznek, még akkor is, ha jobbak voltak nálunk. Nagy közönség előtt élvezetes mérkőzéseket játszottunk, a jobb eredményt a Verseny utcában értük el, hiszen egy buta hiba miatt veszítettünk 1-0 arányban. Mélységesen sajnálom, hogy a Megye I.-ben kell találkozniuk, hiszen mindkét csapat többre hivatott. Bár a meccs esélyese a PMFC, de azt gondolom, a riválisok elleni győzelemmel, már nyeregben érezhetik magukat, a PVSK-nak pedig nincs veszteni valója. Tehát jó, élvezetes meccset várok.

És mit mond a hazaiak játékos-edzője, Szabó Dávid: - Az egész csapat nagyon várja már a PMFC elleni mérkőzést, mindenki szeretne játszani és bizonyítani. Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen a tabellát vezető bajnokesélyest fogadjuk, de mindezek ellenére szeretnénk méltó ellenfelei lenni a PMFC csapatának. Reméljük sok néző fog kilátogatni a mérkőzésre, ahol egy szórakoztató összecsapást láthatnak.

A két csapat között mindig jó volt a kapcsolat, és ugyanez elmondható a szurkolókról is. A jogelőd Pécsi Dózsa, még nemzetközi meccseket is játszott, az akkor még minden igényt kielégítő PVSK Stadionban. Azóta sok idő telt el, megváltozott szinte minden, a sport és vele együtt a foci is. A szombaton 16:00 órakor kezdődő találkozó talán visszahoz valamit a régi idők érzésvilágából.

Nyilas László

---
2016.04.16. 16:00 | PVSK - PMFC
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 23. forduló. Pécs, PVSK Stadion

Belépőjegy: 500- Ft. egységesen (10 év alatt ingyenes)